A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Відбулось засідання сесії міської ради

Дата: 03.02.2021 13:14
Кількість переглядів: 451

Фото без опису   29 січня відбулось засідання другої сесії Середино-Будської міської ради 8 скликання. В роботі сесії взяли участь 19 депутатів. На порядок денний було винесено близько 80-ти питань, половина, з яких стосувалася земельних відносин.

    До відкриття засідання Середино-Будський міський голова оголосив про депутатський запит депутата міської ради Капірулі О.О. відносно звернення до всіх гілок влади з приводу незаконного підвищення тарифів на електроенергію та газ та введення річного мораторію на збільшення тарифів. Також було надане слово представникам громадськості, які прийшли на сесію для підтримки прийняття відповідного рішення. Депутатський запит був внесений в порядок денний  сесії.

    В свою чергу, міський голова розповів про хід розгляду цього питання за сприяння народного депутата України Андрія Деркача. Олександр Ген запропонував звертатися до Президента України, Верховної Ради і Кабміна не з приводу відтермінування підвищення тарифів, а з чіткими пропозиціями, які вплинуть на розмір тарифів в подальшому. Зокрема міський голова запропонував клопотатися про внесення змін до закону, яким було регламентоване розділення плати за газ та його доставку та з прийняття якого почалося зростання тарифів на ці послуги. Також пропонувалось вказати в клопотанні кілометраж газопровідної мережі, яка була збудована за власні кошти громадян та інше.

    Депутат міської ради Ген Г.А. додав, що до вирішення цього питання повинні відповідальне поставитися всі депутати та залучити депутатів вищих рівнів від свої партій.

    Засідання сесії почалось з низки кадрових питань. Так, на посаду заступника міського голови з питань виконавчих органів влади, ЖКГ, архітектури та будівництва С-Будської міської ради був затверджений В.Є. Махоньок, а на посаду керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету С-Будської міської ради – К.І. П’ятниця. В зв’язку з цими призначеннями були внесені зміни у склад виконавчого комітету. Також внесли зміни до структури виконавчих органів та апарату міської ради та була зменшена загальна штатна чисельність. Ця необхідність виникла в зв’язку зі створенням комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Середино-Будської міської ради».

    Депутати підтримали питання створення «Середино-Будського Центру культури і дозвілля» та низку питань, пов’язаних з процесом реорганізації і підпорядкування об’єктів культури.

    Затвердили депутати міської ради декілька місцевих програм.

    Ще одне актуальне рішення прийняли депутати міської ради. Стосувалось воно реорганізації С-Будської АЗПСМ шляхом її приєднання до Середино-Будської міської лікарні. Основні цілі приєднання полягають в збереженні місцевих медичних закладів, покращенні якості їх послуг, більша зручність та доступність для пацієнтів закладів, оптимізація керівництва та видатків на утримання закладів.  

    Також депутати затвердили фінансовий план міської лікарні, положення про платні послуги, програму розвитку вторинної медичної допомоги і встановили відсоток рентабельності на медичні платні послуги.

    Після опрацювання питань порядку денного міський голова проінформував депутатів про створення депутатської фракції «Слуга народу».

    Загалом засідання сесії відбулось в злагодженій робочій атмосфері.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь