СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Попит та пропозиція на зареєстрованому ринку праці Сумщини

Дата: 19.02.2021 15:50
Кількість переглядів: 387

Фото без опису    Суттєвим залишається дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили на ринку праці області.

   На сьогодні в середньому по області на одне вільне робоче місце претендує 13 безробітних (на цю дату торік – 10 осіб). Найбільша невідповідність попиту на робочу силу та її пропозиції у професійно-кваліфікаційному розрізі спостерігалася серед кваліфікованих робітників сільського господарства (на 1 вакансію претендували 49 осіб), працівників сфери торгівлі та послуг (29), технічних службовців та предствників найпростіших професій (по 19).

Найбільших труднощів з працевлаштуванням зазнають представники таких професій: охоронник, менеджер, продавець-консультант, молодша медична сестра (санітарка).

Наприклад: для 426 безробітних охоронників на сьогодні є 5 вакансій, для 125 менеджерів із збуту - 3 вакансії, для 286 продавців-консультантів - 4, для 215 безрообітних санітарок - теж 4.

Нестача кадрів спостерігається серед представників таких професій: електромонтерів, лікарів загальної практики-сімейних лікарів, водіїв тролейбуса, слюсарів з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, операторів верстатів з програмним керуванням, складальників виробів з деревини, слюсарів аварійно-відбудовних робіт.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь