A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Пам’ять про героїв Майдану

Дата: 22.02.2021 09:01
Кількість переглядів: 587

  Фото без опису На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

  Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. Гідність, свобода, відвага, єдність, честь стали одними з головних об’єднавчих цінностей Революції Гідності. Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символ Свободи.

    20 лютого в Україні відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні, який покликаний вшанувати та звернути увагу на подвиг учасників Революції гідності. 

   Ця дата є особливою для нашої країни, адже ми згадуємо героїчну та, водночас, сумну сторінку історії становлення нашої держави. В ці дні відбувалися найбільші розстріли під час Революції Гідності.

   Будуючи нову країну, ми повинні пам’ятати, за що загинула Небесна Сотня, та не зрадити ідеали Революції Гідності. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки нашої непростої історії, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

      В пам’ять про героїв Майдану Середино-Будським центром культури і дозвілля підготовлено ролик-реквієм, який можна переглянути на сторінці центру культури і дозвілля у Facebook.

      З нагоди річниці вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні Середино-Будська центральна бібліотека представляє книжкову викладку літератури «Небесна сотня. Герої не вмирають», на якій представлена хроніка історичних подій 2013-2014 років.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь