A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Середино-Будський міський голова передав отцю Ігорю священичі ризи

Дата: 10.03.2021 08:17
Кількість переглядів: 564

Фото без описуВ неділю, 7 березня, Середино-Будський міський голова Олександр Ген побував в селі Стара Гута. Олександр Григорович передав церковне облачення отцю Ігорю, який править службу с Пантелеймонівському храмі в Старій Гуті.

По інформації скарбничого храму Маруха Лідії Іванівни, відновлення храму в селі було розпочато в 1990 році з ініціативи громади. Місцеві мешканці звернулися до єпархії з проханням надати дозвіл на відкриття церкви, звідти і був направлений до села отець Григорій.

На той час в приміщенні колишньої церкви розміщався магазин. Силами отця Григорія і небайдужих місцевих мешканців храм був відремонтований, оздоблений та оснащений необхідним церковним приладдям. А 9 серпня 1991 року, в престольне свято села, Владика освятив та благословив новий храм, який був названий Пантелеймоновським. С того часу в храмі постійно правилися служби, тільки мінялися священослужителі. Вже біля п’яти років в Старій Гуті служить отець Ігорь.

Також Олександр Ген поспілкувався з місцевими мешканцями, обговорив їх потреби, вислухав прохання. А ще привітав жінок з Міжнародним жіночім днем та передав грамоту начальнику Старогутського відділення зв’язку, активній учасниці громадського та культурного життя села Людмилі Василівні Герасимчук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь