A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Відбулася третя сесія Середино-Будської міської ради

Дата: 12.03.2021 14:14
Кількість переглядів: 1516

Фото без описуНа третій сесії Середино-Будської міської ради, яка відбулася 11 березня, депутати розглянули близько восьмидесяті питань, більша частина з яких стосувалася земельних відносин.

В роботі сесії взяли участь 20 депутатів. На цій сесії був присутній депутат Сумської обласної ради від політичної партії «Наш край» Валентин Добров.

Перед відкриттям сесії міський голова Олександр Ген наголосив, що депутати міської ради повинні працювати на благо громади, її мешканців, а не на свій особистий піар, та закликав присутніх до конструктивної співпраці.

 На порядок денний третьої сесії була винесена низка питань, прийняття яких важливе для налагодження роботи та життєдіяльності міської територіальної громади. Також, до порядку денного був включений депутатський запит Олександра Капірулі, наданий депутатом на початку засідання.

Більшістю голосів депутати затвердили на посаду першого заступника міського голови кандидатуру Ірини Заплаткіної, яка раніше працювала головою С-Будської райдержадміністрації, заступником голови райдержадміністрації та є відповідальним фахівцем з багаторічним досвідом роботи.

Також більшістю депутати затвердили кандидатури на посади шести старост сіл за пропозицією міського голови та положення про них. Олександр Ген пояснив, що на даний час ще не прийнятий закон, що регламентує умови роботи старост, їх повноваження, тому в подальшому можливе внесення змін до положення. По словам міського голови, кандидатури на посади старост обиралися з врахуванням думки місцевих мешканців, а основним їх завданням є об’єднання жителів громади та відстоювання її інтересів в раді.

Проти затвердження кандидатур першого заступника та старост проголосував тільки депутат О.О. Капіруля.

В зв’язку з затвердженням старост, були внесені відповідні зміни до виконавчого комітету міської ради.

Підтримали депутати внесення змін до структури, загальної чисельності виконавчих органів ради та затвердили положення про структурні підрозділи апарату ради.

Ще одне важливе рішення міської ради стосувалось роботи відділу «Центр надання адміністративних послуг», а саме: затвердження переліку послуг, положення, регламенту та графіку роботи. Міський голова розповів депутатам про плани налагодження роботи ЦНАПу, що дозволить зробити отримання адмінпослуг населенням максимально зручним.

Прийняли депутати Програму фінансової підтримки  комунальних підприємств С-Будської міської ради та здійснення внесків до їх статутних фондів на 2021-2025 роки. В рамках реалізації цієї програми в цьому році планується придбання машини-асенізатору.

Також була затверджена Програма участі в організації і фінансуванні поточних та капітальних ремонтів житлових багатоповерхових будинків на 2021-2025 роки. Цією програмою передбачається співфінансування 50% вартості матеріалів та ремонтних робіт  багатоповерхових будинків з бюджету міської територіальної громади та 50% - коштом власників житла. Вже більше п’яти років обов’язки з утримання багатоповерхових будинків законодавчо покладені на власників квартир. В Середина-Буді практично стовідсотково житло в таких будинках є приватною власністю, але враховуючи стан зокрема дахів та вартість ремонтів, міська рада готова взяти участь у їх співфінансуванні. Олександр Ген, зазначив, що частка мешканців будинку при потребі може вноситися неодночасно, а виплачуватися долями щомісячно разом з оплатою комунальних послуг.

Однак, депутат Олександр Капіруля наголосив на необхідності ста відсотків фінансування ремонтів багатоповерхових будинків за рахунок бюджету громади, чим обурив інших депутатів. Вони говорили про те, що таким чином будуть утискатися права мешканців приватного сектору, які повністю за свій рахунок утримують свої домоволодіння, що багатоповерхова забудівля складає меншу частину міста та що територія приватного сектору теж потребує впорядкування і благоустрою, а, відповідно, і виділення коштів з бюджету.

На цьому засіданні сесії було прийнято рішення про оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» С-Будської міської ради, рішення про надання матеріальної допомоги мешканцям громади, що її потребують.

Ще одно важливе рішення, прийняте депутатами міської ради стосувалося погодження оголошення ботанічного заказника місцевого значення «Гутко-Ожинка» та ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Рудня», що є об’єктами природно-заповідного фонду заболочених земель в прибережно-захисній смузі р. Свига на площі 42,8 га і 15 га відповідно. Директор НПП «Деснянсько-Старогутський»  Сергій Кубраков розказав депутатам, що створення цих об’єктів не вплине на інтереси місцевих мешканців, але допоможе в питанні збереження вказаних територій в природному стані, збереженні рідкісних рослин та тварин.  

Останнім питанням був розглянутий депутатський запит Олександра Капірулі щодо створення тимчасової депутатської комісії і аналізу питання фінансування медичної галузі громади. Міський голова Олександр Ген зазначив, що медичні установи громади в основній частині фінансуються з державного бюджету, тому створення вказаної комісії є недоцільним. Також він розповів про хід реорганізації і підписання пакетів медичних послуг КНП «Середино-Будська міська лікарня» з Національною службою здоров’я України.

За прийняття депутатського запиту проголосував тільки його автор – Олександр Капіруля, тому відповідне рішення міської ради прийняте не було.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь