СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Про заходи щодо попередження поширення ГРВІ та COVID-19

Дата: 24.03.2021 16:22
Кількість переглядів: 531

Фото без опису    Шосткинський  відділ Державної установи «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України інформує про заходи щодо попередження поширення ГРВІ та COVID-19.

   На території Шосткинської громади починаючи з 10-го тижня року (05.03-11.03.21) спостерігається зростання захворюваності на ГРВІ та COVID-19.

   За підсумками  11-го тижня (12.03.-18.03.21) захворюваність на ГРВІ (в т.ч COVID-19) перевищує епідемічний поріг на 42,1 %.

Всього  захворіло на ГРВІ (в т.ч. COVID-19) – 688 осіб (10 тиждень - 496), Інтенсивний показник захворюваності склав 926,9 на 100 тис. населення (10-й тиждень - 668,3  на 100тис. населення, що вище епідпорогу на 2,4%).

   Враховуючи зростання захворюваності ГРВІ та COVID-19, збільшення навантаження на всі ланки медичної галузі, повторно направляю Вам рекомендації щодо першочергових дій при виявленні особи, яка відповідає визначенню випадку COVID-19.

1. При отриманні повідомлення про підтверджений випадок COVID-19 у Вашому закладі, установі, підприємстві (усно, телефоном, письмово тощо)  керівник  згідно розпорядчих документів МОЗ, зокрема наказу МОЗ України № 722 від 29.03.2020р. «Організація надання  медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)»  зі змінами  організовує проведення заходів з розмежування колективу  терміном на 14 днів (лікарняний, відпустка, дистанційна робота тощо) з дня останнього контакту з хворим для проведення медичного спостереження в самоізоляції.

2.  В організованих дитячих колективах                                                                                             

  • при підтвердженні  COVID19 у дитини, в самоізоляцію має піти весь клас/група,  термін 14 днів з дня останнього контакту з хворим
  • при підтвердженні  COVID19 у працівника закладу питання розмежування колективу  вирішується в кожному випадку індивідуально в залежності від ступеню контакту, використання засобів індивідуального захисту тощо.

3. Протягом доби (від отримання повідомлення про захворювання  на COVID-19) керівник закладу( підприємства, установи) повинен надати до Шосткинського відділу ДУ «Сумський ОЛЦ МОЗ України» інформацію про контактних осіб  для подальшої їх самоізоляції та встановлення медичного нагляду.

 Схема інформування про контактних:

ПІБ

Адреса проживання, телефон

Вік (дата, місяць, рік народження)

Посада

Дата, час  останнього контакту

 

Примітка

 

 

 

 

 

 

 

4. ОБОВ’ЯЗКОВИМ Є МАСКОВИЙ РЕЖИМ ТА НЕДОПУЩЕННЯ В КОЛЕКТИВИ ТИХ,  ХТО МАЄ БУДЬ-ЯКІ ОЗНАКИ РЕСПІРАТОРНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТА ІНШИХ.

 

4. Забезпечте та контролюйте постійну наявність рідкого мила, одноразових паперових рушників, спиртовмісних антисептичних засобів як для персоналу, так і для відвідувачів/клієнтів.

 

5.  Максимально використовуйте можливості телекомунікації та дистанційної роботи, особливо для працівників, які витрачають тривалий час на шлях до роботи громадським транспортом та/або мають хронічні захворювання.

 

6. Дотримуйтесь посиленого дезінфекційного  режиму   на об’єкті , незалежно від наявності підтвердженого випадку   COVID-19,   на весь період карантинних обмежень в країні.  

 

При тому надаю  визначення контактної особи  згідно  розпорядчих документів МОЗ:

Контакт визначається як –особа, яка наразі не має симптомів, але яка за дві доби до та 14 діб після появи симптомів у хворого:

- мала прямий фізичний контакт з ймовірним або підтвердженим випадком COVID-19;

- мала незахищений контакт (без використання засобів індивідуального захисту) із слизовими виділеннями з дихальних шляхів хворого на COVID-19 (наприклад, перебування в зоні хворого під час кашлю, чхання чи торкання руками використаних серветок);

- контактувала з хворим на COVID-19 на відстані до двох метрів протягом 15 хвилин і не використовувала або неправильно застосовувала засоби індивідуального захисту (наприклад, порушення цілісності клапану респіратора, маска не закриває ніс тощо);

- перебувала у закритому приміщенні (наприклад, офісі, аудиторії, кімнаті для засідань, залі очікування закладу охорони здоров’я) із хворим на COVID-19 протягом 15 хвилин і більше на відстані менше одного метру;

-  проживає в одному домогосподарстві (квартирі, будинку) з хворим на COVID-19;

- контакти в закритих закладах чи закладах з високим ризиком інфікування (заклади санаторного типу, будинки догляду з тривалим проживанням, дитячі будинки, хостели, пункти для тимчасового проживання біженців, соціальні заклади з тимчасовим проживанням, заклади пенітенціарної служби;

-  контакти в громадському транспорті, інших  місцях  зі скупченням людей.

- інші випадки, які при ситуаційному аналізі мають ризики щодо інфікування COVID-19

   Контактні особи підлягають самоізоляції на 14 днів від останнього контакту з підтвердженим випадком і завершують самоізоляцію без додаткових лабораторних досліджень.

 

Завідувач                                                                                        Ірина ХАМІЦЕВИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь