A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

27 березня – Година Землі

Дата: 26.03.2021 16:10
Кількість переглядів: 485

Фото без опису   Година Землі – найбільша світова ініціатива на підтримку збереження планети та сталого використання її ресурсів. Щороку її відзначають останньої суботи березня. Цьогоріч вона припадає на 27 березня.

    У Годину Землі о 20:30 вся планета символічно відключає світло на одну годину. У будинках, квартирах, офісах та біля визначних місць і споруд світу згасає електрика. Вимикають також Лондонське око, театр Сіднею, єгипетські піраміди, міст Ґолден Ґейт в Сан-Франциско, Колізей у Римі, як символи надії на активні дії кожного з нас заради сталого, дружнього до природи світу. 

На підтримку Години Землі у понад 180 країнах відбуваються найрізноманітніші події.

Година Землі була ініційована у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. 

Людина - істота розумна. Звернувши увагу на актуальну проблему ми намагаємося її вирішити або принаймні згладити її наслідки. У різних країнах на різних континентах стали організовуватися всілякі природоохоронні та екологічні товариства, організації і структури, проводитися ряд акцій та заходів по залученню уваги широкої громадськості до проблем природи та екології. Так виникла і організація WWF - Всесвітній фонд дикої природи, офіційна назва якої на даний момент World Wide Fund for Nature або «Всесвітній фонд природи». Ця організація спільно з австралійським виданням «The Sydney Morning Herald» наприкінці березня 2007-го року провела цікаву і показову екологічну акцію: близько 2100 фірм і компаній австралійського міста Сідней, а також понад 2,2 млн. його жителів вимкнули освітлення на одну годину. За цей час енергоспоживання міста було скорочено більше ніж на 10%, що в свою чергу сприяло і скороченню викидів вуглекислого газу в атмосферу. За підрахунками фахівців, ефект від акції був такий, що на той час нібито в місті на дорогах на 48 тисяч автомобілів стало менше. Цю акцію назвали «Година Землі». Ідея була хороша і прийняла щорічний характер, поширилася і стала популярна в багатьох країнах світу. Час проведення акції погоджено і початок цієї години вибрано на 20 годин 30 хвилин в кожну останню суботу березня. Це має бути не просто одноразовою акцією, а нагадуванням для людства на необхідності щоденної економії: у сфері енергоефективності, ощадливому використанні ресурсів і досягненні гармонії з природою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь