A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Шановні пенсіонери, члени ваших родин, близькі особи!

Дата: 13.04.2021 16:42
Кількість переглядів: 478

Фото без опису   Головне управління Пенсійного фонду України у Сумській області застерігає від неправомірних дій, які іноді виникають у разі вибуття пенсіонера на постійне місце проживання до іншої країни, після його смерті, інших обставин зміни персональних даних (заміна паспорту і т.п.).

 Відповідно до п.3 ч.2 ст.16 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсіонер зобов’язаний (відповідний запис зазначено під ваш підпис у заяві на призначення пенсії) повідомляти територіальні органи Пенсійного фонду України про зміну даних, що вносяться до його персональної облікової картки в системі персоніфікованого обліку та Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування (виїзд за межі держави та про обставини, що спричиняють зміну статусу застрахованої особи), протягом десяти днів з моменту їх виникнення.

Приховування пенсіонерами або їх близькими особами від органів Пенсійного фонду інформації про обставини, що спричиняють зміну статусу застрахованої особи призводить до переплати пенсії, яку незаконно отримують інші особи і такі дії кваліфікуються як шахрайство (ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України) за що наступає кримінальна відповідальність.

Стосовно незаконного заволодіння коштами окремих пенсіонерів (де було використано їх документи - банківські картки, тощо), після їх виїзду на постійне місце проживання до інших країн, чи після їх смерті, працівниками Головного управління направлено матеріали до підрозділів Національної поліції України в Сумській області.

Зазначені вище звернення зареєстровані у підрозділах Національної поліції, ведеться відповідне провадження щодо встановлення зловмисників, відшкодування збитків державі та притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Шановні пенсіонери, звертаємось до вас з проханням завчасно інформувати органи Пенсійного фонду про будь-які зміни персональних даних, аби ваші дії не розцінювали, як шахрайські та аби зловмисники не заволоділи вашими коштами. Також слід пам’ятати, що викриття шахрайства призведе до відшкодування збитків, сплати судового збору, адвокатські послуги та ін. В окремих же випадках слідує кримінальна відповідальність.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь