A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Відбулась зустріч Середино-Будського міського голови з мешканцями с. Пигарівка

Дата: 16.04.2021 19:08
Кількість переглядів: 529

    В четвер, 15 квітня, в селі Пигарівка відбулась зустріч Середино-Будського міського голови Олександра Гена з мешканцями села.     Основною ціллю зустрічі було громадське обговорення проекту рішення про ліквідацію Пигарівської філії Опорного Середино-Будського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1. Цей проект направлений на приведення у відповідність державним вимогам мережі закладів освіти Середино-Будської міської територіальної громади та вимушеним управлінським кроком, який має під собою соціальні і економічні підстави. 

    В обговоренні взяли участь Середино-Будський міський голова Олександр Ген, в.о. начальника Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Середино-Будської міської ради Тетяна Калістратова, начальник відділу загальної середньої, дошкільної, позашкільної  освіти  Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Леся Сорока, староста сіл Пигарівка, Луг, Ріг, Лукашенкове Сергій Чеберяко та жителі села Пигарівка.

   Учасниками обговорень були надані економічні обґрунтування, роз'яснення щодо законодавчих вимог функціонування навчальних закладів. Також представники Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму розповіли батькам школярів про переваги організації освітнього процесу для дітей у повних класах інших освітніх закладів громади. На даний час в Пигарівці навчається 12 учнів різного віку, деяких класів зовсім немає, що може негативно впливати на якість навчання школярів.

    Було  детально обговорено питання створення належних безпечних умов підвозу учнів до навчальних закладів та організації процесу їх переведення в школи громади з урахуванням побажань батьків.

   Всі бажаючі мешканці села мали змогу висловити свої думки, пропозиції, зауваження, які були прийняті до уваги. Більшість присутніх схвалила прийняття рішення про ліквідацію Пигарівської філії Опорного Середино-Будського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1.

   Також під час зустрічі з населенням Середино-Будський міський голова говорив про благоустрій населеного пункту, подальше використання приміщення школи, налагодження культурного життя, розвиток туристичного напрямку в населеному пункті та інше.

   Так, була обговорена можливість залишення в селі дитячого садочка, при умові, що він буде розміщений в приміщенні школи, де є в наявності кухня та можливість приготування гарячої їжі для дітлахів.

   Для того, щоб велике приміщення школи не пустувало та не руйнувалося з часом, міський голова запропонував перевести до нього всі установи, що діють в селі. А в другій половині приміщення Олександр Ген запропонував облаштувати своєрідний дозвілевий заклад, який буде оснащений необхідним обладнанням та де могла би збиратися молодь і гості села. На території школи в гарному стані спортивний та дитячий майданчики, що теж з користю можна використовувати.

   В Пигарівці є красиве озеро, а це – потенціал для розвитку туристичного напрямку в селі. Зокрема, міський голова запропонував свою допомогу в питанні зариблення озера. Так в подальшому ця водойма може бути привабливою не тільки для відпочивальників влітку, а й для рибалок взимку. Можна буде організовувати, наприклад, змагання рибалок. Подібне організовувала колишній Великоберізківський сільський голова, депутат С-Будської міської ради Галина Роговець. Все це зробить село більш привабливим для гостей і пожвавить життя в ньому.

   Звісно, обговорили питання роботи Пигарівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Олександр Ген наголосив, що скорочення працівників мінімально торкнеться цього закладу та буде робитися все для підвищення якості надання медичних послуг сільському населенню. Однак зазначив, що керівник медичного закладу Олег Мазурок, з дня створення громади ні разу не був у міській раді з приводу роботи амбулаторії, вирішення актуальних питань, надання медичної допомоги мешканцям сіл, які нею обслуговуються.

   Ще одним болючим питанням для пигарівців є стан дороги Чернацьке-Пигарівка. З ним і зверталися до міського голови. Щодо цього, Олександр Ген зазначив, що ремонт цієї дороги – дороговартісний  та нереалістичний на даний час. Тому увага буде приділятися дорозі Лукашенкове-Пигарівка, яка знаходиться в кращому стані, тому її легше утримувати в належному стані.

   В кінці зустрічі Середино-Будський міський голова висловив подяку старості та всім мешканцям села, які брали участь у роботах з наведення порядку та благоустрою села.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь