A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

З засідання виконавчого комітету міської ради

Дата: 19.04.2021 12:28
Кількість переглядів: 509

Фото без опису   В минулу п’ятницю, 16 квітня, відбулося засідання виконавчого комітету Середино-Будської міської ради, в якому взяли участь десять членів виконкому.

На порядок денний виносилося декілька питань, які стосувалися квартирного обліку, заходів щодо збереження від пошкоджень кабельних ліній електрозв’язку на території міської ради, запровадження послуги з патронату над дитиною у міській раді, надання дозволу на вчинення правочину в інтересах малолітньої дитини. Також, в ході засідання був розглянутий стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до Середино-Будської міської ради за І квартал 2021 року і були призначені особи відповідальні за складання графіків та табелів громадських робіт.

Перед членами виконкому виступила начальник Середино-Будського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» В Сумській області Катерина Міцура, яка проінформувала присутніх про роботу сектору пробації, а також ознайомила старост з вимогами до організації і документування громадських робіт для засуджених та адміністративно притягнутих осіб.

Ще на цьому засіданні були присутні представники «Ощадбанку».  

Як звісно, з вересня 2021 року буде змінений порядок видачі пенсій пенсіонерам. Так, за місцем фактичного проживання з 1 вересня 2021 року отримуватимуть пенсії та грошову допомогу: люди з інвалідністю І групи;

особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду; особи, які досягли 80-річного віку; одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

         Інші категорії пенсіонерів, які на сьогодні отримують виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 року повинні обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати пенсій (на картковий рахунок). Тому працівники банку запропонували організувати спільно зі старостами роботу щодо видачі карток пенсіонерам, що мешкають в сільській місцевості на місці. Як повідомили працівники «Ощадбанку» на ці картки пенсіонерам також будуть перераховувати субсидія та виплати по паям. Також обговорювалися можливості розрахунку цими картками в селах, та переводу в готівку виплат.

Одним з варіантів вирішення цієї проблеми було запропоноване встановлення в сільських магазинах (для вигідних умовах) торгових терміналів, за допомогою яких можна знімати готівку, поповнювати рахунок мобільного телефону, та розраховуватися за придбаний товар. Працівники банку зазначили, що готові самі виїжджати в села та проводити необхідну роботу, щоб спростити процедуру для пенсіонерів.

         Після засідання виконавчого комітету зі старостами сіл С-Будської міської територіальної громади були обговорені актуальні для сільського населення питання, а саме: проведення дезінфекції шахтних колодязів, забезпечення населення балонним газом, вирішення земельних питань, налагодження автобусного сполучення і надання соціальних послуг.

              Підсумовуючі, міський голова подякував старостам сіл міської територіальної гроимади за проведену роботу з наведення порядку та благоустрою в підпорядкованих населених пунктах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь