A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Щодо вирішення питання пасажирських перевезень в громаді

Дата: 21.04.2021 12:52
Кількість переглядів: 915

    Одним з актуальних питань для міської територіальної громади залишаться налагодження пасажирського автомобільного перевезення.

    Вже неодноразово проводилися наради за участі старост сіл та приватного підприємця, що здійснює пасажирські перевезення – Михайла Войтешенко. Зокрема він перевозить пільговиків. Так, за березень 2021 року він перевіз 262 чоловіка пільгових категорій громадян по території громади, а пасажирів за гроші набагато менше.

За результатами нарад була проведена відповідна робота. Частина питань вирішена. Міська рада бере на себе облаштування теплого гаражу для стоянки автобусів взимку та інші питання.  Михайло Войтешенко знайшов додаткового водія на автобус, що дозволить збільшити територію обслуговування і тому подібне. Але, при затвердженні маршрутів виявилася ще одна проблема – відсутність пасажирів. Відбувається це і за участі неофіційних візників, які займаються перевезенням людей найчастіше з грубими порушеннями правил та вимог. Автобусом же користуються в основному пільговики. Таким чином, з однієї сторони скаржаться люди, що доводиться їздити втридорога до міста. З другої – офіційний перевізник  скаржиться на «пусті» рейси. Що приводить до збитковості роботи на території громади.

Наприклад, мешканці сіл Жихове, Красичка, Гутко-Ожинка, Нова Спарта, Рудня виявили бажання щодо курсування автобусу за розкладом: С-Буда-Уралове два рази на тиждень (один раз через Пигарівку) та С-Буда-Шостка три рази на тиждень. М. Войтешенко попередньо узгодив маршрут С-Буда-Уралове тільки по п’ятницях.

За напрямком Рожковичі-Ситне по бажанню мешканців автобус повинен курсувати в середу, п’ятницю. Перевізник запропонував залишити один (існуючий) рейс в середу.

За напрямком Камянка-Ромашкове по бажанню мешканців – п’ятниця. Перевізник вже має через цей напрям чотири рейси, також там курсує автобус Зноб-Новгородське-Суми.

Мешканці Пигарівки забажали автобус в середу та п’ятницю. Перевізник запропонував залишити два існуючих рейси в цьому напрямку в п’ятницю. 

Старогутці просять автобус по середам. Перевізник категорично відмовився обслуговувати цей маршрут в зв’язку зі станом дороги та відсутністю пасажирів.

Робота в цьому напрямі продовжується. По кожній конкретній ситуації будуть прийматися окремі рішення.

Середино-Будський міський голова Олександр Ген звертається до мешканців громади з проханням висловлювати своє бачення вирішення проблемної ситуації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь