A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

В Середина-Буді віддали шану учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2021 14:59
Кількість переглядів: 482

   Сьогодні виповнилося 35 років з дня однієї з найстрашніших катастроф в історії людства - аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Минуть ще роки й десятиліття, а цей трагічний день усе одно хвилюватиме людей. Чорнобильське лихоліття залишиться навіки в пам’яті тих, хто пройшов горнило Чорнобиля.

   26 квітня, у скорбний День Чорнобильської катастрофи, в Середина-Буді відбулись заходи, присвячені цій пам’ятній даті.

   Зранку Архімандрит Никон, благочинний церков С-Будского округу, настоятель Свято-Троїцької церкви, настоятель церкви Рождества Богородиці протоієрей Василій, настоятель церкви Архангела Михаїла (с. Рожковичи) протоієрей Іоанн Чендаков відслужили панахиду по загиблих та померлих учасниках ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. На панахиді були присутні чорнобильці Середино-Будської міської територіальної громади, представники міської ради. Після чого учасники заходу поклали квіти та вінки до пам’ятного знаку ліквідаторам, а потім всі зібралися в Середино-Будському Центрі культури і дозвілля, де відбувся урочистий захід, присвячений Дню Чорнобильської катастрофи.

До учасників ліквідації наслідків Чорнобильської аварії звернувся секретар Середино-Будської міської ради Олег Загорський. «Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року. Тисячі ліквідаторів ціною власного здоров’я і навіть життя закрили собою світ від жахливих променів радіації. Ми маємо пам’ятати тих, кого з нами не має поряд, тих хто не вагаючись взяв участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Нехай ніколи не повториться жах тієї масштабної техногенної катастрофи, нехай залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події, яка навчить нас цінувати нашу Землю, природу, мир, спокій та людське життя», - зазначив, зокрема, Олег Станіславович.

Також він вручив присутнім чорнобильцям подяки Середино-Будської міської ради та пам’ятні медалі «До 35 річниці аварії на ЧАЕС». Учасники заходу вшанували ліквідаторів, яких вже немає серед живих хвилиною мовчання. А артисти Центру культури і дозвілля підготували невеличку концертну програму, яку завершили піснею-побажанням щастя, радості, добра.

Враховуючи дію карантину, урочисті заходи відбулися небагатолюдно та за умов додержання санітарних правил.

В цей день відбулися тематичні заходи в інших культурних та навчальних закладах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь