A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

В Середина-Буді відбулась загальноміська хвилина мовчання

Дата: 09.05.2021 13:05
Кількість переглядів: 507

   9 травня, в Середина-Буді на меморіальному комплексі «Братська могила радянських воїнів, партизанів, жертв фашизму та пам’ятник воїнам-землякам» в лісопарку «Мирщина», відбулась загально міська хвилина мовчання за жертвами Другої світової війни.

    Під звук метронома серединобудці, що прийшли в цей день з квітами до меморіалу, застигли на хвилину в скорботному мовчанні, віддаючи данину пам’яті, всім героям, що боронили свою батьківщину від загарбників. Після чого відбулось покладання квітів до вічного вогню.

Зі святом Перемоги у Другій світовій війні, всіх хто зібрався, привітав Олександр Ген, міський голова Середино-Будської міської ради.

«9 Травня це – особливий день. День Перемоги завжди буде для нас уособленням миру, стійкості та великої сили духу нашого народу.

  У цей урочистий день схиляємо голови перед пам’яттю мільйонів загиблих на полі бою, розстріляних у каральних акціях, спалених у концтаборах, замучених у катівнях - тих, чиє життя забрала війна, хто після Перемоги помер від ран, хто не дожив свого віку, не долюбив, так і не побачив своїх ненароджених дітей. Вічна їм, світла пам’ять. Минуть віки, але людство завжди пам’ятатиме героїв і вдячно славитиме їх великий подвиг.

Нехай ніколи на нашій землі не буде більше воєн, лише мирне небо, у домівках – достаток, а в душах – спокій і радість!», - зазначив Олександр Ген.

Своїми сумними дитячими спогадами про часи окупації Середина-Буди поділився С.А. Гончаров. Він побажав всім миру та зазначив, що пам'ять про героїв ми повинні зберігати у своїх серцях.

Артистки ансамблю «Полесские зори» виконали пісню «Журавлі».

Після урочистостей представники Середино-Будської міської ради привітали на дому ветеранів, вручили їм подарунки, квіти, а «Полесские  зори» заспівали для них пісні воєнних часів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь