A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

9 травня - День матері

Дата: 09.05.2021 16:00
Кількість переглядів: 463

Фото без опису  У житті кожної людини величезну роль грає мама - наша підтримка і опора. Для підтримки і вшанування всіх мам світу встановлений міжнародний День матері. У цей день прийнято вітати і робити подарунки всім мамам і вагітним жінкам. Це свято відзначається в більш ніж 40 країнах світу, але не має єдиної дати.

  В Україні і більшості інших країн світу свято відзначається у другу неділю травня. У цьому році День матері святкується 9 травня і збігається з Днем перемоги.

Дата вшанування мам походить з давньогрецької культу матері. Як світське свято День матері вперше був підтриманий активісткою Джулією Уорд Хоув в 1872 році, але не став популярним. У 1907 про свято заговорили знову. Американка Анна Джарвіс виступила з ініціативою почитати матерів, і звернулася до державних установ з пропозицією встановити свято.

У 1910 році штат Віргінія перший визнав День Матері офіційним святом. У 1914 році другу неділю травня було оголошено національним святом матерів. Слідом за США свято також визнали в інших країнах, в тому числі і в Україні.

У цей день прийнято вітати всіх матерів незалежно від віку, дякувати їм за материнський труд. Мамам дарують квіти, листівки і подарунки, приїжджають до них в гості. Якщо ви живете далеко від матері - не забудьте привітати її по телефону. У свято також вшановують вагітних жінок. В цей день проходять акції і заходи на підтримку матерів.

Шановні жінки, мами – вітаємо з Днем матері! Бажаємо, щоб ваші надії виправдовувалися. Нехай чуйне материнське серце завжди буде спокійно битися в такт із радістю, успіхом і гордістю за своїх дітей. Будьте здорові та щасливі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь