СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Олександр Ген зустрівся з мешканцями с. Пигарівка

Дата: 18.05.2021 16:45
Кількість переглядів: 400

Фото без опису  У вівторок, 18 травня,  з ініціативи міського голови Середино-Будської міської ради Олександра Гена відбулась зустріч з мешканцями села Пигарівка. У зустрічі також взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади, ЖКГ, архітектури та будівництва Володимир Махоньок, представники відділів апарату міської ради, головний лікар КНП «Середино-Будська міська лікарня» Вікторія Муляр,  лікар амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Пигарівка Олег Мазурок, староста Сергій Чеберяко та інші.

Одне з основних питань, які виносилися на обговорення,  стосувалося умов подальшої роботи амбулаторії, що обслуговує і мешканців інших сіл громади. Попередньо необхідний кількісний склад медперсоналу, якість надання медичних послуг, оснащення Пигарівської амбулаторії вже були досконало вивчені та узгоджені з керівництвом міської лікарні.

Так, враховуючи реорганізаційні процеси в медичній галузі, було вирішено, що в Пигарівці залишаться працювати лікар, медична сестра та санітарка. Протягом літа буде вирішене питання щодо переведення амбулаторії на електропалення. Це дозволить економити бюджетні кошти (для резерву залишиться твердопаливний котел). Вирішується питання сталого інтернет-зв’язку, який необхідний для роботи лікаря у медичній програмі. І, як запевнив Олександр Ген, всі виникаючі проблеми і потреби медичного закладу будуть вирішуватися вчасно. «Для нас головне – люди. Вони повинні отримувати якісну медичну допомогу. Для цього необхідна зацікавленість медичних працівників та тісна співпраця керівництва міської ради і медичних закладів», - зауважив міський голова. 

Однак, говорилося, що Олегом Мазурком при нормі 1800 декларацій, укладено з пацієнтами тільки  1332, а це – додаткові кошти, які можна було б направляти на утримання амбулаторії. Як виявилося, є над чим попрацювати і фельдшерам ФАПів, які співпрацюють з Олегом Мазурком.

Ще Олександр Ген розказав мешканцям Пигарівки про своє бачення використання приміщення школи. Як звісно, школа знаходиться в центрі села, на її території є в гарному стані спортивний і дитячий майданчики, парк, поблизу розташоване красиве озеро, сад, луки, ліс. Тому міський голова виступив з пропозицією організувати в приміщенні школи літній дитячий табір. А взимку це приміщення  можна використовувати як санаторій чи базу відпочинку. Для залучення туристів можна організовувати зимову риболовлю, лижні екскурсії, інше. Запропонував міський голова долучитися до цього і лікарю амбулаторії. Зокрема, надавати відпочиваючим якійсь медичні послуги. При необхідності амбулаторію можна буде дооснастити фізіотерапевтичним обладнанням. Все це дозволить привернути увагу до села, що дасть потужний поштовх для розвитку території.

Також, під час зустрічі обговорювалося питання підсипки, грейдування та ремонту місцевих доріг.

Хвилювало пигарівців і питання виділення земельних ділянок. Олександр Ген запевнив їх, що вільних земельних ділянок достатньо, і в першу чергу отримають землю саме місцеві мешканці.

Жителі села також були активними та озвучували проблемні питання, які, на їх думку, найбільш актуальні на даний час.

Наприкінці зустрічі, Олександр Ген висловив подяку пигарівцям за активну участь у наведенні порядку та благоустрої села. «Я відкритий до спілкування, буду радий якщо ви будете і надалі братимете активну участь у житті та розвитку свого села», - звернувся до присутніх на зустрічі Олександр Ген.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь