A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

ВІДБУВСЯ ІV ФОРУМ КЕРІВНИКІВ ОРГАНІВ УПРАВЛІННЯ ОСВІТОЮ, ДИРЕКТОРІВ ОПОРНИХ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

Дата: 18.06.2021 09:03
Кількість переглядів: 2602

Фото без опису   16 червня відбувся ІV форум керівників органів управління освітою, директорів опорних закладів загальної середньої освіти у якому взяли участь в.о. начальника Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму  Середино-Будської міської ради Тетяна КАЛІСТРАТОВА, начальник відділу загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму  Середино-Будської міської ради Леся СОРОКА, директори Опорних Середино-Будських закладів загальної середньої освіти I-III ступенів №1 та №2 Олександр КОВАЛЕНКО та Володимир МАХОНЯ.

  Під час заходу обговорено питання трансформації мережі закладів загальної середньої освіти, підготовки до запровадження профільної старшої школи, фінансування закладів загальної середньої освіти, державної фінансової підтримки роботи старшої профільної школи.

До участі в роботі Форуму долучились депутати Сумської обласної ради Магомед-Шаріп ГАЛАЄВ, Тетяна ГОНЧАРЕНКО, Тетяна СИЗОН, привітавши учасників Форуму, наголосили на вагомості вирішення освітянських питань саме в такому форматі конструктивного діалогу.

Як зазначила Вікторія Гробова, успішний вибір дитини залежить від якісного організованого навчання.

Перший проректор Сумського державного університету Сергій ЛЄОНОВ висловив освітянам подяку за рівень підготовки випускників закладів загальної середньої освіти, які щороку поповнюють ряди успішного студентства, наголосив на готовності взаємодіяти з освітніми закладами у вирішення різних питань.

Освітній омбудсмен України Сергій ГОРБАЧОВ говорив про вкрай важливу необхідність якісної комунікації з громадою щодо реформування освітньої мережі, відсутність якої, на його думку, підриває авторитет місцевої влади, тому це питання потребує вирішення. Посадовець надав учасникам актуальні рекомендації для використання в роботі.

Про основні аспекти трансформації мережі закладів загальної середньої освіти інформував експерт з питань освіти Сергій ДЯТЛЕНКО.

Тетяна Куценко, експерт з питань освіти Аналітичного Центру Асоціації міст України, окреслила роль Асоціації міст України у формуванні законодавчого поля для діяльності органів місцевого самоврядування у сфері освіти.

Анастасія СОФІЄНКО, керівник експертної групи з питань бюджетування Директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Міністерства освіти і науки України, розповіла про порядок формування державної субвенції.

У рамках Форуму виробниками України було організовано виставку-презентацію сучасних кабінетів природничо-математичного циклу, сучасного комп’ютерного та мультимедійного обладнання, проведено майстер-класи.

Підбиваючи підсумки Форуму, Вікторія Гробова зазначила, що все почуте й побачене під час спільної взаємодії учасників Форуму буде проаналізовано і знайде відображення в роботі органів управління освітою, педагогічних колективів та кожного педагога, адже такий формат обласного освітянського заходу є вдалим майданчиком для конструктивної співпраці на різних рівнях зі всіх важливих питань діяльності галузі.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь