A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

20 червня в Україні відзначають День батька

Дата: 19.06.2021 17:12
Кількість переглядів: 370

Фото без опису    День батька в Україні почали відзначати порівняно недавно, хоча в багатьох країнах світу це свято досить популярне вже давно. З 2019 року День батька отримав в Україні статус державного свята і став відзначатися в третю неділю червня. Цього року ми будемо відзначати День батька 20 червня.
Історія свята Відзначати цей день почали в США. Сонора Додд на початку 1900-х років запропонувала після Дня матері проводити подібне святкування і для батьків. Вона пояснила, що роль батька теж дуже важлива у вихованні й хотіла таким чином висловити подяку власному батькові, який виховав шістьох дітей самостійно після смерті дружини. Ідея була схвалена владою штату, потім її підхопили інші штати, а потім і інші країни. У різних країнах дата Дня батька не однакова. Багато хто відзначає в третю неділю червня, є країни, у яких ця дата постійна -  20 або 21 червня, а також у вересні та листопаді. Є ще й Всесвітній День батька, який відзначають в третю неділю вересня.  
Це сімейне свято - і в кожному сімействі своя «культурна програма». У той же час є й універсальні традиції на День батька.

В Україні традиції Дня батька ще досить молоді. Подарунки на День батька прийнято робити своїми руками: наприклад, малювати листівки або готувати татові ситний смачний обід.

З огляду на, що свято відзначається влітку – можна сміливо влаштувати пікнік на природі або виїхати на вихідні до водойми.

Головне цього дня - подарувати увагу та повагу коханому батькові.

Вітаємо всіх татусів з Днем батька, бажаємо завжди залишатися героями для своїх чад і справжнім прикладом мудрості, впевненості, мужності та честі! Нехай з кожним днем ??батьківство дарує вам відчуття важливості, необхідності, підтримки та любові!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь