A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Відбулась 5 сесія Середино-Будської міської ради

Дата: 22.06.2021 17:02
Кількість переглядів: 359

  В п’ятницю, 18 червня, відбулося засідання п’ятої сесії Середино-Будської міської ради 8 скликання, яке провів міський голова Олександр Ген.

  В роботі сесії взяли участь 18 депутатів. На порядок денний виносилося більше двадцяти питань і декілька з них стосувалися створення комунального підприємства «Благоустрій» Середино-Будської міської ради. Зокрема були затверджені статут, структура нового підприємства та контракт з директором.     Планується, що нове комунальне підприємство буде займатися благоустрієм та озелененням населених пунктів громади, обробкою земель, що були зарезервовані за міською радою, та ін. Міський голова проінформував депутатів про заплановану штатну чисельність підприємства, завдання, які на нього будуть покладені та представив директора Олександра Плаксіна. Також депутати міської ради одностайно підтримали питання щодо надання КП «Благоустрій» Середино-Будської міської ради безповоротної фінансової підтримки.

Затвердили депутати фінансовий звіт КНП «Середино-Будська міська лікарня» за перший квартал 2021 року та фінансовий план на 2021 р., з якими їх ознайомила в. о. головного лікаря  Світлана Манушина.

В ході обговорення цього питання міський голова зазначив, що в цьому році Середино-Будською міською лікарнею з Національною службою здоров’я України було укладено дев’ять пакетів медичних послуг різного напрямку (в минулому році – п’ять пакетів). Але частина з них була укладена за умови виконання деяких вимог. В лікарні на даний час в цьому напрямку вже багато зроблено, але залишається ще серйозне питання – придбання та облаштування кисневого обладнання. Це потребує значних фінансових вкладень, тому міський голова звернувся до депутатів з приводу залучення інвесторів та депутатів вищих рівнів для отримання допомоги у виконанні цієї вимоги НЗСУ.

Ще рішенням п’ятої сесії були внесені зміни до бюджету міської територіальної громади на 2021 року, до програми економічного та соціального розвитку Середино-Будської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, до програми фінансової підтримки комунальних підприємств на 2021-2025 роки. Про зміни до бюджету доповіла начальник фінансового управління Ольга Ребенко, яка зокрема проінформувала депутатів і присутніх, що для міської ради передбачено надходження коштів 1 млн 948 тис гривень, згідно відповідної Постанови КМУ.  Це так звана інтернет субвенція з державного бюджету, за рахунок якої буде проводитись інтернет мережа в сільських населених пунктах громади.

Підтримали депутати і створення комісії з питань розгляду заяв громадян щодо звільнення їх від оплати за надання соціальних послуг у комунальному закладі «Центр надання соціальних послуг» С-Будської міської ради. Така необхідність виникла в зв’язку з виявленням мешканців громади, які потребують допомоги, але не мають реальної можливості оплачувати її. Тому комісія буде вивчати кожен окремий випадок і приймати відповідне рішення.

В ході цієї сесії також було обговорене питання щодо прийняття місцевих податків та зборів, яке ще додатково буде розглядатись та прийняте згідно чинного законодавства.

Велика кількість рішень, винесених на розгляд цього засідання сесії стосувалися земельних відносин.

Взагалі засідання сесії відбулося злагоджено.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь