A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Конституція України – Основний закон держави

Дата: 25.06.2021 11:39
Кількість переглядів: 364

Фото без опису 25 червня 2021 року, напередодні Дня Конституції України, працівники бібліотеки в приміщенні Середино-Будської дитячої бібліотеки для персоналу Середино-Будського районного сектору та суб`єктів пробації підготовили виставку та провели  лекцію на тему: «Конституція України – Основний закон держави».

В ході заходу увагу присутніх акцентовано на основних положеннях Конституції України; соціальних, економічних та інших правах, гарантованих нею. Також мова йшла про гілки влади – законодавчу, виконавчу та судову, визначалися їх повноваження відповідно до Основного закону держави. Народ є носієм суверенітету і єдиним джерелом влади. Лише народ може визначати і змінювати конституційний лад в Україні. Це право не може бути узурповане ні державою, ні її органами або посадовими особами. Громадяни мають право формувати склад законодавчого органу, обирати Президента, вирішувати питання місцевого самоврядування та інші. Україна проголошена соціальною державою, в якій людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Держава для людини, а не навпаки - такий зміст багатьох конституційних норм, які визначають загальнодержавну політику у соціальній сфері, забезпечують соціальну спрямованість економіки.

«Конституція надає рівні умови для розвитку кожної особистості, можливості застосування нею своїх здібностей на власну і суспільну користь. Важливою ознакою соціальної держави є не лише врахування, а й сприяння з її боку задоволенню інтересів всіх соціальних груп і прошарків населення, зміцнення на цій основі соціальної злагоди і єдності народу», - наприкінці зустрічі наголосила начальник Середино-Будського РС Катерина Міцура.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь