A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

16 липня - День бухгалтера

Дата: 16.07.2021 12:01
Кількість переглядів: 302

Фото без описуПрестижність професії бухгалтера з кожним роком збільшується, адже саме від бухгалтера залежить максимальна ефективність витрачання ресурсів підприємства. Важливість професії ознаменувалася затвердженням свята на державному рівні. Щорічно 16 липня в Україні відзначають день бухгалтера. Дата вибиралася не випадково, саме в цей літній день 1999 року  був прийнятий закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

У 2004 році Верховною Радою України з метою підняття престижу професії було прийнято рішення затвердити день бухгалтера, як офіційне свято на державному рівні. Адже їх внесок в розвиток підприємства був гідно оцінений. Уряд оцінив взаємозв'язок між ефективним функціонуванням форм суб'єктів господарювання та відповідного зростання національної економіки. До 2004 року свято «День бухгалтера» існував неофіційно (за ініціативою Федерації аудиторів і бухгалтерів України). Історія міжнародного свята «день бухгалтера» зобов'язана працям великого діяча Луки Пачіолі, який в 15 столітті опублікував книгу «Все про арифметику». У ній він вперше торкнувся принципів використання журналу-ордера і регістра бухгалтерського обліку. Його знамените твердження цитується по сей день: «бухгалтер може спокійно спати тільки коли зведений дебет з кредитом». Також в книзі були висвітлені безліч бухгалтерських термінів, які згодом були використані в процесі подальших розробок у цій галузі. Саме тому Пачіолі заслужено називають родоначальником бухгалтерії, незважаючи на те, що він не був її розробником.

Вітаємо бухгалтерів з професійним святом! Бажаємо вам успіхів у вашій професії - цифр, звітів, балансів і кошторисів. Нехай дебет завжди йде у ногу з кредитом. А щасливих моментів у ваших долях, буде рівно стільки, скільки цифр ви перерахували за все своє життя. З днем бухгалтера!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь