A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Міський голова зустрівся з батьками учнів початкових класів

Дата: 20.08.2021 21:23
Кількість переглядів: 415

Фото без опису   Сьогодні, 20 серпня, міський голова Середино-Будської міської ради Олександр Ген зустрівся з батьками учнів 1 - 2 класів Середино-Будської школи № 2. У зустрічі взяли участь заступник начальника Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Середино-Будської міської ради Тетяна Калістратова та директори міських шкіл.

   Батьки звернулися до міської ради, так як не задоволені об’єднанням класів, в яких навчаються їх діти. Вони занепокоєні, що це може погано вплинути на якість навчання і довели свої побоювання міському голові та освітянам.

Олександр Ген пояснив, що рішення про об’єднання класів було прийняте не просто так, а відповідно до вимог Міністерства освіти щодо їх наповнюваності. Як звісно, наразі маємо недофінансування закладів освіти нашої громади у розмірі 3-х мільйонів гривень на 2021 рік. Держава фінансує навчальні заклади відповідно до кількості учнів в них. Але, так як наповнюваність класів у нас не відповідає вимогам, кількість вчителів та персоналу шкіл є завищеною. Відповідно, що за таких умов коштів на утримання штату не вистачає. І щоб вчителі мали змогу вчасно отримувати свою заробітну платню, ми зобов’язані  виконувати вимоги Міністерства освіти.

Під час обговорення, було озвучена пропозиція утримувати якусь кількість персоналу шкіл за рахунок місцевого бюджету. Але на утримання закладів освіти і так витрачається значний обсяг коштів з бюджету міської територіальної громади, починаючи з дрібних ремонтів та завершуючи співфінансуванням різних освітніх державних програм, в яких міська рада зобов’язана брати участь.

Загалом батьки віднеслися з розумінням до доведеної інформації. А по завершенні зустрічі було вирішено зустрітися додатково, але вже за участю вчителів молодших класів для обговорення як організувати навчальний процес, щоб при цьому не постраждала якість навчання, що отримують діти та щоб не допустити будь-яких негативних наслідків з’єднання класів.

Міський голова сподівається на порозуміння зі сторони батьків та позитивне остаточне вирішення питання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь