A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

В Середина-Буді відбулася серпнева конференція педагогічних працівників Середино-Будської міської територіальної громади

Дата: 27.08.2021 18:29
Кількість переглядів: 472

Фото без опису  Щороку напередодні нового навчального року працівники закладів освіти проводять аналіз досягнень, напрацювань, новацій, подій, обговорюють пріоритети та питання, що потребують нових підходів до їх вирішення. І традиційно це відбувається під час серпневої конференції освітян.

  27 серпня в актовому залі Опорного Середино-Будського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 відбулася серпнева конференція педагогічних працівників Середино-Будської міської територіальної громади.

  Відкрила її пленарне засідання виконуючий обов’язки начальника Управління освіти, культури, молоді та туризму  Тетяна Калістратова. Вона привітала учасників конференції з початком нового навчального року та побажала натхнення, удачі, здійснення всіх задумів.

  Потім була представлена відео презентація закладів освіти нашої громади, а талановиті учні школи привітали присутніх своїми піснями.

У роботі конференції взяв участь міський голова Середино-Будської міської ради Олександр Ген.

Він привітав освітян, побажав їм здоров’я та терпіння, що так важливе у їх роботі. Олександр Григорович зазначив, зокрема, про важливість роботи педагогів у вихованні дітей. «Ви даєте дітям основи знань, взаємовідносин,  путівку у подальше доросле життя», - сказав міський голова та пообіцяв підтримувати престиж вчителів на всіх рівнях, починаючи з батьків і закінчуючи обласною владою.

Олександр Ген вручив подяку Міністерства освіти і науки України та грамоти Департаменту освіти і науки Сумської ОДА за результатами атестації 2021 року вчителям Опорних С-Будських ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 і №2.

Також Олександр Григорович розповів учасникам конференції про деякі нововведення, які він хотів би ввести в дію для покращення учбового процесу. Але зазначив, що все це буде проходити при тісній взаємодії з батьками та вчителями.

Міський голова запропонував ввести пілотний проект щодо обов’язкової шкільної форми поки для перших класів. Це повинна бути зручна, доступна шкільна форма. Для цього буде проведений конкурс пропозицій за участю батьків, вчителів і дітей.

Ще одна пропозиція стосувалась налагодження в школах відеоспостереження. Але рішення де саме будуть розміщуватися камери (коридори, класи, спортзал, столова, вулиця) також пройматиметься  сумісно.

Ну і мобільні телефони. Постійно обговорюється негативний вплив на дітей цих гаджетів, без яких сьогодні дуже важко обходитися в повсякденному житті. І особливо це стосується навчального процесу. Тому Олександр Ген запропонував на місцевому рівні ввести обмеження для використання дітьми мобільних телефонів під час навчання у школі. На розсуд батьків пропонується декілька варіантів: беззвучний режим роботи телефонів, полички для їх зберігання, відключення телефонів на час уроків. Після обговорення з батьками та вчителями буде прийматися рішення.

На останок міський голова побажав педагогічним працівникам з терпінням та розумінням відноситися до всіх змін в законодавстві, що стосуються освіти. Особисто завжди готовий зустрічатися з колективами, щоб вирішувати разом проблеми, що виникають.

Але,  крім надання знань дітям, Олександр Григорович від вчителів очікує також виховування у школярів дотримання законності, поваги до батьків, старших та один до одного. А також, з раннього віку в дітях слід розвивати повагу і дбайливе ставлення до природи, свого населеного пункту та підтримання порядку в ньому.

З вітальним словом до освітян звернулася начальник відділу Управління освіти, культури, молоді та туризму Леся Сорока та вручила грамоти працівникам шкіл громади.

Завершуючи пленарне засідання конференції, Тетяна Калістратова висловила вдячність колективам закладів освіти за роботу та побажала успішного нового навчального року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь