A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

В 2021 році День пам’яті жертв фашизму припадає на 12 вересня

Дата: 12.09.2021 09:30
Кількість переглядів: 471

  День пам’яті жертв фашизму - це День пам’яті десятків мільйонів людей, що загинули. Це мільйони солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше - мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб і від голоду.

 З 1962 року світовою спільнотою було прийнято вважати кожну другу неділю вересня Міжнародним днем пам’яті жертв фашизму. Цей день був визначений саме у вересні, тому що на цей місяць припадає дві пов’язані з    Другою світовою війною дати - день її початку і її повного завершення. Це стало однією з причин встановлення дня жалоби на вересневу неділю.

  День пам’яті жертв фашизму покликаний нагадати нам ті трагічні події, які відбувалися під час Другої світової війни та вшанувати пам’ять про мільйони людей, які гинули через війну. У глибокій скорботі схилімо голови перед світлою пам’яттю тих, хто загинув під обстрілом бомб, або в концтаборах. Хай пам’ять про всіх жертв фашизму живе в наших серцях та гуртує нас у спільній боротьбі за єдність і неподільність нашої держави, свободу і незалежність українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь