A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Надомна та дистанційна робота

Дата: 17.09.2021 11:30
Кількість переглядів: 244

Фото без опису    У 2021 році Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання дистанційної, надомної роботи та роботи із застосуванням гнучкого режиму робочого часу».

   Законом передбачено вдосконалення правових відносин у сфері регулювання дистанційної та надомної роботи.

   Законом вводиться два самостійних виду (форми) роботи - дистанційна і надомна.

    Дистанційна робота – це форма організації праці, за якої робота виконується працівником поза робочими приміщеннями чи територією власника або уповноваженого ним органу, в будь-якому місці за вибором працівника та з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

   Надомна робота – це форма організації праці, за якої робота виконується працівником за місцем його проживання або в інших визначених ним приміщеннях, що характеризуються наявністю закріпленої зони, технічних засобів, необхідних для виробництва продукції, надання послуг, виконання робіт, але поза виробничими чи робочими приміщеннями роботодавця.

   Також впроваджується поняття «гнучкого режиму робочого часу» – форми організації праці, яка допускає встановлення іншого графіку роботи, ніж визначений правилами внутрішнього трудового розпорядку за умови дотримання встановленої денної, тижневої чи тимчасової норми тривалості робочого часу.

?? Законом забезпечена можливість ознайомлення працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами роботодавця, повідомленнями та іншими документами, з якими працівник повинен бути ознайомлений в письмовій формі, шляхом обміну електронними документами.

?? Відповідно до Закону працівник може дистанційно ознайомитися з вимогами щодо охорони праці шляхом використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема відеозв’язку.

   Законом забезпечена можливість працівника поєднувати віддалену роботу з роботою в звичайному режимі на робочому місці в приміщеннях або на території роботодавця.

   За нестачу, знищення або пошкодження обладнання та засобів, наданих у користування працівнику для виконання роботи за договором про дистанційну або надомну роботу працівник може нести повну матеріальну відповідальність. У разі звільнення працівника та неповернення наданого у користування обладнання, їх балансова вартість відраховується із сум, належних працівнику при звільненні.

   Даним Законом внесено відповідні зміни до Кодексу законів про працю України та до Закону України «Про охорону праці».

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:
Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000, м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –
0-800-213-103 (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)
Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь