СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

День партизанської слави відзначили у Середино-Будській міській територіальній громаді

Дата: 23.09.2021 11:46
Кількість переглядів: 542

Фото без опису  22 вересня  в Україні відзначається День партизанської слави. Це свято вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни. Дії партизанських загонів та підпільних організацій у роки Другої світової війни нанесли непоправні втрати боєздатності противника та наблизили  перемогу над фашистами та їхніми союзниками.

  Перші загони партизанів з’явились в Україні восени 1941 року. Супротив мирного населення окупаційному режиму був реакцією на нещадний терор, масові вбивства, геноцид єврейського населення, вивезення молоді до Німеччини на примусові роботи.

  В рамках святкування Дня партизанської слави в Середино-Будській міській територіальній громаді був проведений ряд тематичних заходів.

КЗ «Середино-Будський центр культури і дозвілля» Середино-Будської міської ради сумісно з НПП «Деснянсько-Старогутський та  опорним Середино-Будським ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 було організовано виїзну екскурсію з дітьми  до с. Стара Гута.

Захід став дуже цікавим та пізнавальним для дітей. Учасники екскурсії відвідали історичний музей у Старогутській бібліотеці зроблений  бібліотекарем за допомогою жителів села, побували на базі відпочинку НПП «Деснянсько-Старогутський», де також знаходиться невеличкий музей військової слави. Гостинні працівники національного парку пригостили дітей ароматним чаєм з місцевих трав.

У Старогутському об’єкті досугової роботи Середино-Будський центр культури і дозвілля провів тематичний захід «Поки горить свіча – не згасне пам’ять».

   Відкрила його староста Н.В. Калашнікова. Вона розповіла про історичне минуле та учасників партизанського руху в Старогутській місцевості. Висловила щиру подяку за героїзм та мужність родичам колишніх героїв, які і зараз проживають у селі.

Свою творчість для жителів міста подарували народний аматорський колектив «Поліські зорі».

Середино-Будська дитяча бібліотека-філія напередодні свята провела краєзнавчо-патріотичну віртуальну подорож «Партизанськими стежками Сумщини» для своїх маленьких читачів.

У бібліотеці також діє книжкова виставка «Ми йшли у бій не ради слави».

Завершилося святкування заходом «Соколята партизанських лісів». Він був організований Середино-Будським ЦКіД спільно з дитячо-юнацькою спортивною школою та обома міськими школами. У ДЮСШ були організовані спортивно-туристичні змагання між шкільними командами. Взяли участь команди учнів Опорних Середино-Будських ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 та № 2. Для дітей була організована культурна програма та спортивні змагання. Перемогу отримала команда опорного Середино-Будського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2. Усі учасники змагань були нагороджені грамотами міського голови та подарунками.  А також, на захід були запрошені прикордонники, які розповіли школярам про свою службу. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь