СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

День партизанської слави відзначили у Середино-Будській міській територіальній громаді

Дата: 23.09.2021 11:46
Кількість переглядів: 536

Фото без опису  22 вересня  в Україні відзначається День партизанської слави. Це свято вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни. Дії партизанських загонів та підпільних організацій у роки Другої світової війни нанесли непоправні втрати боєздатності противника та наблизили  перемогу над фашистами та їхніми союзниками.

  Перші загони партизанів з’явились в Україні восени 1941 року. Супротив мирного населення окупаційному режиму був реакцією на нещадний терор, масові вбивства, геноцид єврейського населення, вивезення молоді до Німеччини на примусові роботи.

  В рамках святкування Дня партизанської слави в Середино-Будській міській територіальній громаді був проведений ряд тематичних заходів.

КЗ «Середино-Будський центр культури і дозвілля» Середино-Будської міської ради сумісно з НПП «Деснянсько-Старогутський та  опорним Середино-Будським ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 було організовано виїзну екскурсію з дітьми  до с. Стара Гута.

Захід став дуже цікавим та пізнавальним для дітей. Учасники екскурсії відвідали історичний музей у Старогутській бібліотеці зроблений  бібліотекарем за допомогою жителів села, побували на базі відпочинку НПП «Деснянсько-Старогутський», де також знаходиться невеличкий музей військової слави. Гостинні працівники національного парку пригостили дітей ароматним чаєм з місцевих трав.

У Старогутському об’єкті досугової роботи Середино-Будський центр культури і дозвілля провів тематичний захід «Поки горить свіча – не згасне пам’ять».

   Відкрила його староста Н.В. Калашнікова. Вона розповіла про історичне минуле та учасників партизанського руху в Старогутській місцевості. Висловила щиру подяку за героїзм та мужність родичам колишніх героїв, які і зараз проживають у селі.

Свою творчість для жителів міста подарували народний аматорський колектив «Поліські зорі».

Середино-Будська дитяча бібліотека-філія напередодні свята провела краєзнавчо-патріотичну віртуальну подорож «Партизанськими стежками Сумщини» для своїх маленьких читачів.

У бібліотеці також діє книжкова виставка «Ми йшли у бій не ради слави».

Завершилося святкування заходом «Соколята партизанських лісів». Він був організований Середино-Будським ЦКіД спільно з дитячо-юнацькою спортивною школою та обома міськими школами. У ДЮСШ були організовані спортивно-туристичні змагання між шкільними командами. Взяли участь команди учнів Опорних Середино-Будських ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 та № 2. Для дітей була організована культурна програма та спортивні змагання. Перемогу отримала команда опорного Середино-Будського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2. Усі учасники змагань були нагороджені грамотами міського голови та подарунками.  А також, на захід були запрошені прикордонники, які розповіли школярам про свою службу. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь