A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

У Середина-Буді відбулась акція з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2021 15:47
Кількість переглядів: 322

Фото без опису  Сьогодні, 18 жовтня, працівники Середино-Будської міської ради взяли участь у акції з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

  Метою цієї мовчазної і мирної акції є підвищення рівня обізнаності жителів громади щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему.

  Європейський день боротьби з  торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, протизаконна торгівля людськими істотами в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці,  це сучасна форма рабства. Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини.

Саме тому щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи. Небайдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з проблемою.

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. 17 листопада 2005 року була підписана Конвенція Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми».

Торгівля людьми може відбуватись у різних формах:

вербування, перевезення, передача, продаж;
усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях;
використання в порнобізнесі, примус до заняття проституцією;
використання у військових конфліктах;
залучення до злочинної діяльності;
трансплантація чи насильницьке донорство;
рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця;
залучення в боргову кабалу;
використання шантажу, погроз, насильства.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі та є третьою за прибутковістю після продажу наркотиків та зброї.

Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Експлуатація може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють.

     Будьте свідомі та попереджені, стежте за власною безпекою та безпекою ваших дітей, учнів й підопічних.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь