A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Символіка громади

Дата: 19.10.2021 08:14
Кількість переглядів: 377

Рішення шостої сесії Середино-Будської міської ради 8 скликання від 20.08.2021 "Про затвердження гербу Середино-Будської міської територіальної громади та Положення про опис та порядок використання гербу"

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення шостої сесії Середино-Будської міської ради восьмого скликання

від 20.08.2021

 

ПОЛОЖЕННЯ

про опис герба та порядок використання герба Середино-Будської міської територіальної громади

І. ЗАГАЛЬНІ ЗАСАДИ

1.1. Дане положення розроблено у відповідності до статті 22 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з урахуванням геральдичних, історичних, культурних, соціально-економічних та інших місцевих особливостей і традицій, визначає опис та порядок використання герба Середино-Будської міської територіальної громади.

1.2. Герб Середино-Будської міської територіальної громади є її офіційним символом.

ІІ.  ОПИС ГЕРБУ

2.1. Опис

Герб Середино-Будської міської територіальної громади виконано на геральдичному щиті із заокругленою нижньою частиною (у такому щиті відомі найдавніші зображення герба Києва з ХV сторіччя). Герб вписаний у декоративний картуш золотого (жовтого) кольору та увінчаний міською мурованою короною з трьома зубцями срібного кольору, що є ознакою міста районного значення.

Геральдичне поле герба розділено на три частини. У верхній частині на блакитному полі розміщена піктограма «Старообрядницький хрест».

На червоному полі розміщена піктограма «Смолоскип з трьома язиками полум'я». Верхні поля герба розділяє знак «Прикордонний стовп». На нижньому жовтому полі розташована піктограма «Кленове і дубове листя».

Блакитний колір символізує безхмарне небо над Середино-Будською міською територіальною громадою. Червоний колір - ознака героїчної боротьби мешканців населених пунктів громади в роки випробувань, воєн, у партизанському русі, боротьби із загарбниками. Жовтий - колір пісковиків, що оточують центр громади – м. Середина-Буда, та соняшник, який у великій кількості вирощується на території громади. Зелений - колір лісу (землі лісогосподарського призначення займають 34% від загальної площі), багатої рослинності, наявність рідкісних рослин у місцевості.

2.2. Символічні складові.

Піктограма «Старообрядницький хрест» символізує внесок в історію міста та поселень громади старообрядців, взагалі, протягом всієї історії місцевості релігійна складова грала істотну роль.

Піктограма «Чорний смолоскип з трьома язиками полум'я» символізує героїзм місцевих мешканців, проявлений ними у трьох війнах: Вітчизняній війні 1812 року, Українській революції 1917-1921 років, Другій світовій війні.

Піктограма «Кленове і дубове листя» символізує будівельний промисел, заснований на лісових багатствах краю. Ще дубове листя символізує те, що місто засноване на околиці великого дубового масиву, залишком якого сьогодні є парк «Мирщіна». Деревина була і є головним природним ресурсом промисловості на території всієї громади.

Піктограма «Прикордонний стовп жовтого і блакитного кольорів» символізує розташування Середино-Будської міської територіальної громади на кордоні з Російською Федерацією, протяжність якого складає 65 кілометрів. Прикордоння, як суттєва ознака краю, має визначальний вплив на його історичну долю.

ІІІ. ПОРЯДОК ВИКОРИСТАННЯ ГЕРБУ

3.1. Герб Середино-Будської міської територіальної громади після його затвердження на сесії міської ради набуває легітимності і є виключно власністю Середино-Будської міської ради.

3.2. Опис та еталонне зображення герба Середино-Будської міської територіальної громади зберігається у Середино-Будській міській раді.

3.3. Репродукування та тиражування гербу здійснюється у вигляді кольорового, графічного, об’ємного зображення  довільного розміру (але з дотриманням пропорцій 47х60 см) у довільній техніці виконання та з різноманітних матеріалів. При виготовленні об’ємного герба допустимо використання обведення по периметру герба.

3.4. Зображення герба Середино-Будської міської територіальної громади можуть розміщуватися:

на будинку міської ради;

у залі, де проводяться пленарні засідання  міської ради;

у кабінетах керівного складу міської ради;

на офіційних виданнях міської ради;

на покажчиках меж міста при в’їзді до нього.

3.5. Допускається використання герба Середино-Будської міської територіальної громади:

при оформленні території населених пунктів громади на честь свят, при проведенні спортивних, культурних та інших масових заходів;

на грамотах, запрошеннях, посвідченнях та інших офіційних документах, що видаються міської радою;

у краєзнавчих, наукових, науково-популярних виданнях;

на офіційних паперах і білетах лотереї, що випускається міською радою;

в експозиціях музеїв та виставок;

на сувенірах, пам’ятних медалях, значках, що виготовляються на замовлення міської ради.

3.8. Інші випадки використання герба Середино-Будської міської територіальної громади визначаються лише за рішенням виконавчого комітету Середино-Будської міської ради.

3.9. Контроль за додержанням порядку використання гербу Середино-Будської міської територіальної громади встановленого цим Положенням, здійснюється виконавчим комітетом Середино-Будської міської ради.

 

 

Секретар                                                                                Олег ЗАГОРСЬКИЙ

 

Герб Середино-Будської міської територіальної громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь