A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

5 грудня - Міжнародний день волонтера

Дата: 02.12.2021 09:45
Кількість переглядів: 323

Фото без опису Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна   Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця.

 1859 рік вважається роком виникнення волонтерського руху в світі. В Україні волонтерство з’явилося на початку 90-х років минулого століття, а офіційно воно визнано Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р.

 Волонтери - багатство народів. Волонтерство ґрунтується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей. Свій вільний час волонтери присвячують суспільних справ, беручи участь у всіляких акціях, програмах соціальної взаємодопомоги, культурного просвітництва тощо. Також цей день можна вважати святом людей, які допомагають персоналу дитячих будинків, будинків престарілих, лікарень швидкої допомоги і т. д. Досить часто волонтери ризикують своїм життям, беручи участь у ліквідації наслідків глобальних катастроф та природних катаклізмів чи інших надзвичайних ситуацій.

Волонтер – у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які цілком безоплатно працюють будь-де, де потрібна їхня допомога.

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 – саме Революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерства в нашій країні.

Для кожної людини з великим серцем і усвідомленням, що кожен здатен змінювати світ на краще своїми добропорядними вчинками, знайдеться заняття до душі: догляд за тваринами, допомога з влаштуванням і обслуговуванням дійств і заходів, допомога людям з інвалідністю чи будь-яка професійна консультація тим, хто її потребує.

Культура волонтерства міцнішає!

Дорогі волонтери, прийміть щиру вдячність за вашу працю, за сміливість, наполегливість, за вміння розпізнати потреби людей і вчасно допомогти, за ваші палкі серця, що зігрівають людські душі. Нехай ваше добро повертається до вас сторицею! Здоров’я вам, сил, невичерпної енергії, однодумців і людської вдячності!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь