A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну»

Дата: 17.12.2021 10:53
Кількість переглядів: 278

Законом вносяться зміни до законів «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» та «Про рекламу», спрямовані на зменшення привабливості тютюнових виробів, захисту від впливу вторинного тютюнового диму, викидів від електронних сигарет та аерозолю тютюнових виробів для нагрівання у публічних приміщеннях.

Закон дає визначення ряду термінів, зокрема: «бездимний тютюновий виріб», «електронна сигарета», «новітній тютюновий виріб», «рідини, що використовуються в електронних сигаретах» тощо.
Законом встановлюються вимоги для виробництва і реалізації тютюновій продукції, електронних сигарет, бездимних тютюнових виробів щодо: вмісту шкідливих речовин; оформлення упаковки, зокрема, медичних попереджень споживачів; обмеження реалізації (продажу) та вживання; рекламування. Визначається відповідальність за порушення встановлених норм.

Документом, зокрема, передбачено:

- заборона реклами та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них;

- встановлення штрафу за їхню реалізацію особам, які не досягли 18 років, у розмірі 1 020 грн, а в разі повторного протягом року порушення – 10 200 грн.;

- збільшення площі медичних попереджень на упаковках сигарет;

- заборонена ароматизованих сигарет;

- куріння з використанням пристроїв для нагріву забороняється в усіх громадських місцях та приміщеннях за аналогією з курінням звичайних цигарок.

Цей Закон набирає чинності через вісімнадцять місяців з дня його опублікування, крім:

абзаців чотирнадцятого-шістнадцятого підпункту 7 пункту 1 розділу І, які набирають чинності з дня опублікування цього Закону;

абзаців другого-тринадцятого, сімнадцятого-двадцять четвертого підпункту 7 пункту 1 розділу І, які набирають чинності через двадцять чотири місяці з дня опублікування цього Закону;

підпункту 9 пункту 1 розділу І, який набирає чинності через шість місяців з дня опублікування цього Закону;

абзаців четвертого, п’ятого, двадцять першого та п'ятдесят першого підпункту 1, підпункту 8 пункту 1 розділу І, які набирають чинності з 1 червня 2022 року.

Проект Закону зареєстровано за № 4358.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь