A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Державна податкова служба інформує

Дата: 22.12.2021 14:41
Кількість переглядів: 189

Згідно пункту 70.7 статті 70 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI, із змінами і доповненнями, (далі – Податкового кодексу), фізичні особи - платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою та у порядку, визначеними центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Відповідно до пункту 1 розділу ІХ Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (далі – Державному реєстрі), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за № 1306/31174, із змінами і доповненнями, (далі – Положення № 822), фізичні особи - платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки або Повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня

виникнення таких змін шляхом подання Заяви за формою № 5ДР (додаток 12) або Заяви за формою № 5ДРП (додаток 13) відповідно.

В пункті 2 розділу ІХ Положення № 822 зазначено, що фізичні особи подають зазначені заяви особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання - до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Згідно пункту 3 розділу ІХ Положення № 822, для заповнення Заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Якщо зазначені документи видані не українською мовою, необхідно подати засвідчені в установленому законодавством порядку переклади цих документів українською мовою (після пред'явлення повертаються) та їх копії.

Також повідомляємо, що в Електронному кабінеті платника податків Державної податкової служби України за електронною адресою www.cabinet.tax.gov.ua, використовуючи кваліфікований електронний підпис (КЕП), фізична особа може подати заяву № 5ДР в електронному вигляді.

Перелік документів, необхідних для отримання КЕП, наведено за адресою: http://acskidd.gov.ua.

У разі відсутності КЕП отримати його можливо безпосередньо у приміщенні ЦОП Сумської ДПІ у відокремленому пункті реєстрації користувачів при Головному управлінні ДПС у Сумській області Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС за адресою: м. Суми, Покровська площа, 2, каб. № 1 за попереднім записом по телефону 0542-701-795.

Також можливо отримати безкоштовно КЕП в АТКБ «Приватбанк» у режимі онлайн за наявності платіжної картки цього банку та реєстрації у Приват24 з особистого комп’ютеру чи телефону, або безпосередньо з робочого місця, розташованого у приміщенні ЦОП ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області.

Одночасно повідомляємо, що отримання послуг КЕП можливе у будь-яких інших кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, перелік яких розміщено на сайті центрального засвідчувального органу Міністерства цифрової трансформації України (czo.gov.ua) у розділі «Довірчі послуги».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь