A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Водохрещя - у Середина-Буді

Дата: 18.01.2022 15:59
Кількість переглядів: 232

Фото без опису Водохреще традиційно святкується 19 січня. Воно збігається з православними святами Богоявлення та Хрещення Господня. Вважається, що на свято Водохреща вода у водоймах набуває цілющих властивостей, тому її прийнято освячувати, а також купатися в ній.

Для мешканців громади, що бажають взяти участь у цьому обряді, працівники комунального підприємства «БЛАГОУСТРІЙ» облаштували місце для купання на річці Ластовецька. Там прорубана широка ополонка, встановлений хрест із льоду, після освячення води можна буде занурюватися. 

Вважається, що купання на Водохреще «змиває» гріхи та загартовує організм. Але, якщо ви наважилися скупатися в ополонці на Водохреща, вам необхідно знати декілька простих правил, щоб купання було на благо:
– Потрібно заздалегідь порадитись із сімейним лікарем, щоб бути упевненими, що у вас немає медичних протипоказань, адже існує цілий перелік гострих та хронічних захворювань, при яких зимове плавання протипоказане.
– Ніколи не купайтеся наодинці!
– Правильно підберіть одяг. Обов’язково візьміть з собою теплий одяг, щоб мати змогу після купання обтертися насухо і передягтись.
– Перш ніж зайти у воду – розігрійтеся. Для цього використайте легкі фізичні вправи – нахили, махи руками, присідання.
– Не затримуйтеся довго в ополонці, доцільно перебувати у воді не довше 1-2 хвилин.
– Ніяких алкогольних напоїв до купання. Вони сприяють розширенню судин, відтак організм швидко втрачає тепло і людина замерзає.
– Зігрійтеся після пірнання. Як тільки ви вийшли із крижаної води, гарненько розітріть тіло рушником. Далі надіньте суху білизну і теплий одяг. Після цього можна випити гарячого чаю.

Бажаємо здоров’я та вдалого свята!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь