A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

В Україні 16 лютого відзначають нове державне свято – День єднання

Дата: 16.02.2022 09:10
Кількість переглядів: 782

Фото без опису  Тепер щороку 16 лютого в Україні на державному рівні відзначатимуть День єднання. Цього дня закликають вивішувати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки.

   Відповідно до указу, в цей день буде піднято Державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, виконано о 10:00 Державний Гімн України та проведено закордонними дипломатичними установам України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Крім цього, 15 лютого Кабінет Міністрів затвердив план заходів із відзначення Дня єднання.

Серед іншого, план заходів передбачає створення єдиної інформаційної платформи стратегічної комунікації «UAразом» для забезпечення щоденного інформування населення про стан безпекової ситуації, прискорення процесу зі створення системи територіальної оборони, а також проведення у закордонних дипломатичних установах України зустрічі дипломатичних працівників та українських громад.

Також в межах Дня єднання пройде низка заходів, у тому числі і телемарафон. Всеукраїнський телевізійний марафон до Дня єднання вийде в ефір 16 лютого з 08:00 до 10:00 та з 19:00 до 22:00. У ньому візьмуть участь усі загальнонаціональні канали.

Окрім цього, серед заходів до Дня єднання в закладах освіти спільно з МОН та Інститутом національної пам’яті будуть проведені уроки, присвячені єднанню, 16 лютого і уроки з медіаграмотності — 17-18 лютого.

Також за підтримки Держкіно відбудуться покази в кінотеатрх та на телеканалах фільмів українського виробництва.

Буде також реалізовано проєкт «Книга для зміцнення національної єдності». У постійному режимі проходитимуть брифінги офіційних осіб та представників ЗСУ щодо ситуації на кордоні.

Шановні мешканці Середино-Будської міської територіальної громади!

День єднання дає усвідомлення, що кожен українець – невід’ємна частина вільної, незалежної, суверенної держави, визнаної світовою спільнотою. Кожен з нас несе велику відповідальність за збереження цих найбільших цінностей країни. Жодна сила не зламає міцну духом націю, ми вистоємо перед усіма складнощами та збудуємо сильну європейську країну – гідну наших дітей. Тож зберігаймо спокій та впевненість у наших захисниках, які професійно виконують свій військовий обов’язок.

Давайте сьогодні продемонструємо своє єднання шляхом використання жовто-синіх стрічок на одязі та розмістивши Державний Прапор України на фасадах та у вікнах будинків, організацій, магазинів, у авто тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь