A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Про право на правову допомогу розповідали на Серединобудщині

Дата: 13.06.2022 11:05
Кількість переглядів: 248

Фото без опису Конституція України гарантує кожному право на професійну правничу допомогу, у випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно.

У 2022 році виповнилося 11 років з моменту прийняття Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Тому, із нагоди прийняття Закону України «Про безоплатну правову допомогу» 10 червня юрист Середино-Будського бюро правової допомоги розповіла присутнім, які перебувають на обліку Шосткинськогорайонного секору № 3 філії ДУ «Центр пробації» в Сумській області, що таке безоплатна правова допомога та хто може нею скористатися?

Начальник сектору Катерина Міцура та представник бюро правової допомоги Тетяна Харченко розповіли про те, що таке безоплатна правова допомога, яка допомога вважається первинною та вторинною, хто може скористатися вторинною правовою допомогою, з якими зверненнями найчастіше звертаються до бюро та як реалізувати своє право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Безоплатна первинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб».

Право на безоплатну первинну правову допомогу згідно з Конституцією України та цим Законом України «Про безоплатну правову допомогу» мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України.

«Безоплатна первинна правова допомога включає такі види правових послуг: 1) надання правової інформації; 2) надання консультацій і роз'яснень з правових питань; 3) складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); 3-1) надання консультацій, роз’яснень та підготовка проектів договорів користування земельними ділянками (оренда, суборенда, земельний сервітут, емфітевзис, суперфіцій) для сільського населення - власників земельних ділянок; 4) надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації», - розповіла фахівець.

 Також,  проведено правопросвітницьку бесіду «Документування воєнних злочинів». У ході бесіди представниця бюро розповіла, як правильно фіксувати воєнні злочини та що потрібно фіксувати.

 

Якщо ви опинилися в незнайомому місті чи селищі і там є бюро системи безоплатної правової допомоги, фахівці системи БПД нададуть вам щонайменше допомогу для розв’язання ваших правових питань, а часто й просто людську підтримку.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь