СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Середино-Будська міська лікарня отримала від Фонду міжнародної солідарності «швидку», оснащену найсучаснішим обладнанням

Дата: 04.07.2022 11:43
Кількість переглядів: 191

Фото без опису У минулу п’ятницю, 1 липня, 30-ти громадам Харківської, Сумської, Чернігівської областей передали 24 карети швидкої медичної допомоги, ще один автомобіль використовуватимуть медики екстреної допомоги у Львівській області. Одна з цих сучасних «швидких» дісталася Середино-Будській міській територіальній громаді. Отримували її перший заступник міського голови Середино-Будської міської ради Ірина Заплаткіна і директор КНП «Середино-Будська міська лікарня» Вікторія Муляр.

 Автомобілі придбав Фонд міжнародної солідарності в межах гуманітарної допомоги, яка фінансується Європейським Союзом та Банком крайового господарства Республіки Польща.

Заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Павел Яблонські висловив підтримку Україні і зазначив, що ці автомобілі використовуватимуть як на звільнених територіях, так і на передовій.

«Ці швидкі – це підтримка Україні, яка захищає не лише себе, але й усю Європу. Ми надаємо різного роду допомогу. Україна бореться щодня і протистоїть росії, яка щодня вбиває мирне населення. Ці машини поїдуть туди, де дуже необхідні. Ми зараз перебуваємо у безпеці завдяки вашій державі і звертаємось до усіх інших країн підтримувати Україну. На тих територіях, де використовуватимуть машини, перебувають близько 10 мільйонів людей, які тікали від війни. Ми глибоко переконані, що Україна переможе у цій боротьбі і стане членом Євросоюзу у найближчому майбутньому», – наголосив заступник міністра закордонних справ Республіки Польща.

Президент Фонду міжнародної солідарності Рафал Дзенцьоловскі наголосив, що ці «швидкі» є частиною проєкту гуманітарної допомоги, вартістю 10 млн євро.

«Україна захищає людські цінності, а росія є ворогом, який порушує принципи цивілізованого світу.  Наш Фонд підтримує різні ініціативи і ми надаємо гуманітарну допомогу в широкому розумінні цього слова.  Загальна допомога становить близько 10 млн євро. Ми маємо опрацьовані програми допомоги харчуванням медичним обладнанням, а також індивідуальними засобами захисту, зокрема аптечками. Вони потрібні не лише на першій лінії фронту, але й у Львові, Одесі, Івано-Франківську, де влучають ракети. Наш Фонд передав близько 25 тисяч таких аптечок. Це лише початок і ми допомагатимемо аж до перемоги», – зазначив Рафал Дзенцьоловскі.

Перший заступник міського голови Середино-Будської міської ради висловила подяку польським благодійникам та наголосила, що це дуже актуальна допомога для місцевої громади. «Ми живемо на самому кордоні з країною-агресором, на даний час у нас тривають бойові дії. А враховуючи стан доріг та віддаленість громади від опорного медичного закладу, куди доставляються тяжкохворі, така сучасна «швидка» дозволить не тільки покращити якість надання медичних послуг, а й допоможе зберегти чиєсь життя», - зокрема зазначила Ірина Заплаткіна.

Як зазначили медики, передані «швидкі» нові, 2022 року випуску та фактично вони є «медзакладами на колесах». Ноші, дихальне обладнання, дефібрилятор, киснева мережа тощо: авто мають усе необхідне для надання екстреної медичної допомоги. Також автівки є модульними, адже мають пази для фіксації при необхідності додаткового обладнання.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь