A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Програма «Прихисток»: Уряд затвердив 137,5 млн грн на компенсацію витрат за травень

Дата: 08.07.2022 12:29
Кількість переглядів: 277

Понад 36,5 млн грн виділено з резервного фонду державного бюджету на часткову компенсацію витрат за травень власникам житла, які прихистили вимушених переселенців. Ще близько 101 млн грн буде відшкодовано за рахунок донорських коштів. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України.

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Прихисти своїх та отримай підтримку держави. Саме так Уряд звернувся до громадян в березні. І нас почули. У травні українці прихистили 339 тис. вимушених переселенців — тих, хто через війну втратив можливість жити у своїх власних оселях. Сьогодні на засіданні Уряд затвердив компенсацію витрат за тимчасове розміщення ВПО у травні — на суму 137,5 млн грн. З них близько 100,9 млн грн буде проведено за рахунок коштів благодійних об’єднань та міжнародних організацій. Дякую всім, хто долучився до програми «Прихисток»! Дякую міжнародним донорам, які доєдналися до фінансування цієї важливої соціальної програми», — наголосив Олексій Чернишов.

Зазначимо, що у межах програми «Прихисток» на часткову компенсацію комунальних витрат власникам житла за березень-квітень було спрямовано понад 109,9 млн грн — близько 53,3 млн грн з резервного фонду державного бюджету та 56,6 млн грн донорської допомоги.

Соціальна програма «Прихисток» діє з ініціативи Уряду. Її мета – забезпечити житлом вимушених переселенців, які перемістилися у період воєнного стану в безпечніші місця, та допомогти тим українцям, які безоплатно їх прихистили.

Програма діє відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг», яка набрала чинності 22 березня 2022 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь