СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Обговорили питання про припинення освітнього процесу у Старогутському навчально-виховному комплексі

Дата: 22.07.2022 10:16
Кількість переглядів: 259

Фото без описуУ вівторок, 19 липня, відбулась зустріч секретаря Середино-Будської міської ради Олега ЗАГОРСЬКОГО та начальника Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму міської ради Олени АЛЕКСЕЙЦЕВОЇ з представниками батьківської спільноти, громадськістю та працівниками Старогутського НВК «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів - заклад дошкільної освіти». Предметом обговорення стало питання подальшого функціонування зазначеного освітнього закладу.

Олена Алексейцева проінформувала присутніх, що спеціалістами Управління освіти здійснено аналіз існуючої мережі закладів загальної середньої освіти станом на  01.07.2022 та попередньо визначено заклади освіти, які залишаться в освітній мережі і розпочнуть освітній процес у 2022-2023 навчальному році.

Для визначення критеріїв оптимізації, за якими кожна окрема школа увійде чи не увійде до нової мережі, було враховано ряд чинників, у тому числі: відповідність фактичного контингенту учнів проєктній потужності закладу (% наповнюваності школи); динаміка мережі за 5 років; прогноз мережі на 3 роки; наявність усіх класів, не враховуючи тих, що мають наповнюваність менше 5 учнів і навчаються індивідуально; середня наповнюваність класів та порівняння з наповнюваністю по громаді; матеріально-технічний стан школи; якість навчальної діяльності; кадрове забезпечення; видатки на утримання 1-го учня по закладу та середній показник по громаді; обсяг коштів освітньої субвенції і реальний обсяг коштів, який здійснюється на оплату праці педагогічного персоналу закладу; демографічна перспектива населеного пункту.

Виявлено ряд проблемних питань, які  унеможливлюють подальше функціонування Старогутського НВК  як закладу, що забезпечує надання якісних освітніх послуг. Серед них - відсутність достатнього контингенту здобувачів освіти та невідповідність  наповнюваності класів вимогам и нормам чинного законодавства про освіту, відсутність належного кадрового потенціалу, що унеможливлює створення належних умов для організації навчально-виховного процесу та здобуття якісної освіти у 2022-2023 навчальному році.

Секретар Середино-Будської міської ради Олег Загорський зазначив, що ураховуючи те,що наповнюваність класів і закладу в цілому  у Старогутському НВК не відповідають нормативам, визначеним законодавством про освіту, освітня субвенція, що виділяється з державного бюджету місцевому бюджету міської ради на заробітну плату педагогічним працівникам, не може бути розподілена на Старогутський НВК. Утримання закладу у повному обсязі покладається на місцевий бюджет. А це становить близько 1,9 млн. гривень. На сьогоднішній день бюджет міської ради, який на початок року був прийнятий з дефіцитом,  не спроможний фінансово утримувати цей заклад.

Ураховуючи вищезазначене,  прийнято розпорядження голови  Середино-Будської міської ради від 07.07.2022 № 71-ОД «Про припинення освітнього процесу у Старогутському НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів –ЗДО» Середино-Будської міської ради» з 01 вересня 2022 року. Цим розпорядженням доручено начальникові УОКМСТ забезпечити можливість учням зазначеного закладу продовжити навчання на тому ж рівні освіти. 

Учасників освітнього процесу було ознайомлено з ресурсом найближчих по відстані закладів освіти у громаді,  про організацію освітнього процесу у період дії воєнного стану. Батьків проінформовано, що вони мають визначитись, до якого закладу подадуть заяви про навчання  своїх дітей.

Перед батьками виступила в.о.директора опорного Середино-Будського ЗЗСО І-ІІ ступенів №2 Антоніна КИРИЄНКО, яка розповіла про рівень професійної освіти педагогічних працівників,  матеріальну базу та умови перебування дітей у підвідомчому освітньому закладі. Також вона зазначила, що школа має всі можливості для забезпечення дітей освітою на рівні Державного стандарту, бо завдання школи насамперед  - давати дітям якісні знання.

Також громадськість повідомлено про проєкт змін, що подано на розгляд чергового засідання сесії міської ради щодо подальшого припинення Старогутського НВК. Громадське обговорення зазначеного проєкту заплановано на жовтень 2022 року.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь