A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

ТРИВАЄ ПІДГОТОВКА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ РАЙОНУ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Дата: 22.07.2022 10:33
Кількість переглядів: 313

Фото без описуКлючовою вимогою до організації нового навчального року в умовах воєнного стану – є організація безпекового середовища для учасників освітнього процесу.

На сьогоднішній день керівниками закладів освіти здійснюються заходи з підготовки шкіл, садочків та закладів позашкілля до роботи у новому навчальному році, який традиційно розпочнеться 01 вересня. Форма навчання   у закладах, у першу чергу, залежатиме від безпекової ситуації на території громади і впродовж навчального року може змінюватись. Попередньо заклади готуються приступити до роботи у дистанційному режимі.

Мережу освітніх закладів у 2022-2023 році складатимуть: 4 заклади загальної середньої освіти, а саме: опорний Середино-Будський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1, опорний Середино-Будський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2, Жихівський НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів –ЗДО», Чернацький НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів –ЗДО», 2 заклади дошкільної освіти у м. Середина-Буда «Сонечко» і «Ромашка», 2 заклади позашкілля – КЗ «ЦДЮТ»  і КЗ «ДЮСШ», а також  КУ «Середино-Будський інклюзивно-ресурсний центр».

В усіх освітніх закладах громади відсутні об’єкти цивільного захисту. Тому з метою визначення приміщень, які можуть бути використані, як простіші укриття, була створена відповідна комісія, яка провела обстеження наявних будівель і споруд на територіях закладів. На сьогоднішній день лише в Чернацькому НВК наявне підвальне приміщення, яке силами персоналу закладу і батьків підготовлено для повторного огляду відповідної комісії. За висновками огляду буде прийнято рішення про можливість і готовність його для використання у воєнний час для захисту учасників освітнього процесу.

Педагогічні працівники мають достатньо досвіду для організації і ведення уроків в онлайн-режимі, пройшли відповідне навчання для викладання у класах НУШ.  За підтримки міжнародної організації ЮНІСЕФ педагогам опорних освітніх закладів додатково виділено ноутбуки. Кожен навчальний заклад громади підключений до мережі Інтернет. Керівникам закладів рекомендовано провести роз’яснювальну роботу з батьками щодо організації навчання у дистанційному режимі, рекомендовано перевірити технічні можливості абонентського підключення до  Інтернету.

Усіх учнів, які через бойові дії мусили виїхати з батьками за кордон, заклади чекають у «віртуальних» класах для продовження навчання.

У літній період в опорних закладах працюють відповідальні працівники, які консультують батьків з організаційних питань із зарахування дітей до класів, щодо складання національного мультипредметного тесту, розробляють навчальні плани і програми.

19.07.2022 секретар Середино-Будської міської ради Олег ЗАГОРСЬКИЙ та начальник Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму міської ради Олена АЛЕКСЕЙЦЕВА відвідали Чернацький НВК та оглянули приміщення, яке підготували працівники закладу для можливого укриття. Разом з в.о. директора закладу Михайлом СНІТКОМ оглянули кабінети та інші приміщення школи, визначили проблемні питання, які необхідно усунути до початку навчального року.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь