A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

ОБГОВОРИЛИ АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ З ПІДГОТОВКИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Дата: 03.08.2022 11:04
Кількість переглядів: 492

Фото без описуНачальник Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Середино-Будської міської ради Олена АЛЕКСЕЙЦЕВА разом з керівниками опорних Середино-Будських закладів загальної середньої освіти №1,№2 Олександром КОВАЛЕНКОМ та Антоніною КИРИЄНКО взяли участь у виїзній нараді, яку провела заступник голови Сумської обласної державної адміністрації-керівника обласної військової адміністрації Олена БОЙКО спільно зі спеціалістами обласного Департаменту освіти і науки.

На порядку денному обговорювали актуальні питання з підготовки закладів освіти до 2022-2023 навчального року. 

Відповідною комісією обласної військової адміністрації  визначено, що організація освітнього процесу в закладах освіти, що знаходяться на території громад, розташованих у 25-кілометровій зоні від кордону з російською федерацією, та громад, віднесених КМУ до зони бойових дій, буде здійснюватись у дистанційній формі. В залежності від безпекової ситуації  на території конкретної громади форма організації навчання упродовж навчального року може змінюватись.

У зв’язку з цим обговорили питання щодо забезпеченості закладів освіти засобами технічного зв’язку та доступом до високошвидкісного Інтернету. Керівникам закладів доведено про необхідність оновлення актуальної інформації про форму навчання, розклад занять, добірку навчальних матеріалів на власних сайтах закладів освіти, посилення контролю за впровадженням нового державного стандарту базової середньої освіти в 2022-2023 навчальному році, підвищення кваліфікації вчителями, які викладатимуть у п’ятих класах НУШ.

Начальник УОКМСТ Середино-Будської міської ради Олена АЛЕКСЕЙЦЕВА озвучила проблемне питання, яке стосується галузі освіти нашої громади, а саме - необхідність поповнення матеріальної бази закладів освіти шкільними автобусами для підвезення учнів та педагогів. Така проблема постане перед закладами після зміни дистанційної форми навчання на очну, так як частину автобусів наявного автопарку було мобілізовано у зв’язку з воєнним станом, а інші автобуси потребують затратного ремонту через великий термін їх експлуатації. У зв’язку з дефіцитом коштів у місцевому бюджеті, самостійно придбати автобуси громада не в змозі.

Заступник голови Сумської обласної державної адміністрації-керівника обласної військової адміністрації Олена БОЙКО з цього приводу роз’яснила, що обласна військова адміністрація розглядає питання про можливість придбання шкільних автобусів для потреб громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь