A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Особливості застосування відповідальності за вчинення кримінального правопорушення

Дата: 12.08.2022 14:21
Кількість переглядів: 405

Фото без описуПро особливості застосування відповідальності за вчинення кримінального правопорушення під впливом фізичного та психологічного примусу розповідали підопічним Середино-Будського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області.

 

З метою підвищення правосвідомості громадян, рівня правових знань та у зв’язку з метою інформування про новації в законодавстві, спричинені введенням воєнного стану в Україні, фахівчиня Середино-Будського бюро правової допомоги Тетяна Харченко  провела правопросвітницький захід «Особливості застосування відповідальності за вчинення кримінального правопорушення під впливом фізичного та психологічного примусу».

В умовах війни у багатьох громадян нашої держави виникає питання, чи буде нести кримінальну відповідальність особа, яка усвідомлювала небезпечність своїх вчинків і передбачала їх шкідливі наслідки, але, перебуваючи під впливом фізичного або психічного примусу, була позбавлена можливості керувати своїми вчинками.

 

Під час заходу юристка поінформувала присутніх про те, що розділом VIII Кримінального кодексу України визначено обставини, що виключають кримінальну протиправність діяння. Тобто якщо особа під впливом цих обставин вчинить дію чи бездіяльність, яка містить ознаки кримінального правопорушення, вона не буде притягнута до кримінальної відповідальності, оскільки ці дії спрямовані на захист інтересів громадян, суспільства та держави, і тому вони визнаються суспільно корисними або суспільно прийнятними і не є протиправними.

Однією з таких обставин є вчинення кримінально протиправного діяння під впливом фізичного або психічного примусу, що визначено статтею 40 Кримінального кодексу України.

Після завершення заходу громадяни отримали консультації та роз’яснення з питань порядку подачі відзиву на позов у цивільному судочинстві в рамках роботи консультаційного_пункту_доступу до безоплатної правової допомоги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь