A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Підсумки засідання Кабінету Міністрів

Дата: 22.08.2022 12:10
Кількість переглядів: 313

Фото без опису- Внутрішньо переміщені особи, які подавали заяви через Дію до 30 квітня 2022 р. але не отримали допомогу, зможуть додаткового звернутися із заявою до органу соцзахисту населення та отримати виплату. Для отримання допомоги людина повинна прийти до органу соцзахисту населення та написати заяву. Також треба додатково подати інформацію, збережену на носіях, що підтверджує факт подання заяви через застосунок Дія: https://bit.ly/3wifiGe.

- Задля мобільності бізнесу в умовах воєнного стану з 1 вересня запускається єВідрядження.

Виїхати в робочу поїздку за кордон можна на строк до 7 днів. Дозвіл можна буде оформити на порталі Дія. Послуга буде доступна фізичним особам-підприємцям та юридичним особам, які відповідають таким умовам: подали податкову звітність; відсутня заборгованість зі сплати єдиного внеску на державне соціальне страхування; середня заробітна плата в компанії становить не менше 20 тисяч гривень; внесли гарантований платіж у 200 тисяч гривень; кількість застрахованих осіб за останній місяць звітного кварталу має бути не менше 10 осіб: https://bit.ly/3wiH1ql.

За умовами проекту у відрядження за кордон матимуть можливість виїхати не більше 10% від загальної кількості працівників, але не більше 10 осіб. Попередньо підприємець повинен внести 200 тис. грн застави на власний ескроу рахунок в Ощадбанку. Ці гроші йому повернуть після того, як особа, що була у відрядженні, повернеться до України: https://bit.ly/3AcUlOp.

- Уряд доповнив новими адміністративними послугами соціального характеру перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади та адміністративних послуг, що надаються органами місцевого самоврядування, через ЦНАПи.

Зокрема, до Переліку внесено такі послуги: надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам; надання одноразової компенсації особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, постраждалим внаслідок дії вибухонебезпечних предметів; надання щорічної допомоги на оздоровлення особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, постраждалим внаслідок дії вибухонебезпечних предметів: https://bit.ly/3QYoTd8.

- Кабінет Міністрів України розширив перелік установ і підприємств, працівники яких підлягають бронюванню. Відповідний законопроект вступить у силу після прийняття Верховною Радою. Документ передбачає можливість бронювання для працівників: органів державної влади та місцевого самоврядування, якщо їх робота необхідна для забезпечення функціонування цих органів у воєнний час; на підприємствах та в організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання, якщо працівники залучені до їх виконання; на підприємствах, які виготовляють продукцію оборонного призначення, або таку, яка необхідна для задоволення потреб Збройних Сил України; на підприємствах, в установах та організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період: https://bit.ly/3T0qIIt.

- Уряд схвалив проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України щодо забезпечення ефективної роботи пенітенціарної системи в умовах воєнного стану». Він передбачає розширення переліку видів покарань, альтернативних позбавленню волі. Це, у свою чергу, сприятиме зменшенню кількості осіб у місцях несвободи, забезпечить виправлення правопорушників без ізоляції від суспільства: https://bit.ly/3dIQ6T5.

- Уряд ухвалив розпорядження про схвалення Стратегії реформування системи державного матеріального резерву на період до 2025 року. Це рішення дає старт масштабній трансформації системи та дозволяє адаптувати її до нових умов, з якими Україна зіштовхнулась після повномасштабного вторгнення рф. Реформою пропонується ліквідувати Державне агентство резерву разом з вирішенням питання заборгованостей підприємства, передачею збиткових підприємств до Фонду державного майна, а нафтобаз – до НАК “Нафтогаз України”. На місці ліквідованого агентства буде створено новий центральний орган виконавчої влади, який діятиме за новими принципами: https://bit.ly/3QU0UMd.

- Уряд розраховує на збереження цінової стабільності на ринку нафтопродуктів восени, проте має план дій на випадок кризи. Нині Уряд виступив з ініціативою частково повернути податок на пальне у вигляді акцизу. В той же час, збільшення ціни внаслідок цього рішення не очікується: https://bit.ly/3c4GwcC.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь