A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Звернення депутатів Середино-Будської міської ради до керівництва району та області

Дата: 01.09.2022 14:43
Кількість переглядів: 549

Фото без опису

Звернення

депутатів Середино-Будської міської ради до голів Шосткинської районної державної адміністрації – керівника районної військової адміністрації, Сумської обласної державної адміністрації – керівника обласної військової адміністрації та Сумської обласної ради щодо недопущення закриття стаціонарних відділень КНП «Середино-Будська міська лікарня» Середино-Будської міської ради

 

 

У зв’язку з внесенням змін до законодавства України щодо удосконалення надання медичної допомоги, в системі охорони здоров’я  передбачаються поетапні зміни упродовж 2-3 років.

У зверненні директора КНП «Середино-Будська міська лікарня» Середино-Будської міської ради Муляр В.В. йдеться про те, що 22.08.2022 року на засіданні комісії Сумської обласної ради був затверджений  план розвитку закладів охорони здоров’я Сумської області, а також ініційовано створення «Лікарні прикордоння».

На сьогоднішній день КНП «Середино-Будська міська лікарня» не має чітких роз’яснень про  «Лікарні прикордоння», їх структуру, функції та цілі.

На попередні засідання Сумської госпітальної ради представники нашої громади не були запрошені.

Депутати Середино-Будської міської ради звертаються до вас з проханням розглянути можливість недопущення закриття стаціонарних відділень лікарні нашої громади, а також, роз’єднання лікарні на первинну та вторинну медичну допомогу.

Наша лікарня єдина в області, яка знаходиться на самому кордоні з країною-агресором. Відстань до кордону від лікарні складає 800 м.

Також наша громада знаходиться в переліку громад, які розташовані на території проведення активних бойових дій, а лікарня – це стратегічний об’єкт.

У лікарні в повному обсязі функціонують 2 стаціонарних відділення, а саме: об’єднане соматичне відділення та відділення «Хоспіс», які відповідають всім вимогам, визначеним Національною Службою здоров’я України.

У відділенні «Хоспіс» перебувають пацієнти похилого віку, онкохворі, інваліди тощо, загальною чисельністю від 20 осіб. Це єдине відділення в нашому регіоні, яке  забезпечене відповідним обладнанням, персоналом та приймає пацієнтів зі всього  Шосткинського району.

У разі  закриття  цього відділення дана категорія пацієнтів залишиться без відповідної медичної допомоги і громадяни вимушені будуть їхати до міст Шостка або Глухів, що на даний час вкрай проблематично через відсутність автомобільного і залізничного сполучення з нашою громадою та вкрай незадовільний стан доріг, які з початку цього року не ремонтувалися.

При закритті стаціонарних відділень лікарні мешканці громади та навколишніх сіл також залишаться без належної медичної допомоги та вимушені будуть залишитися на самоті зі своїми проблемами.

Сподіваємось на вашу допомогу та підтримку у вирішенні даного питання.

 

 

 

Схвалено на пленарному

засіданні дванадцятої сесії

Середино-Будської міської ради

26.08.2022


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь