A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Отримана відповідь на звернення депутатів Середино-Будської міської ради

Дата: 15.09.2022 10:42
Кількість переглядів: 677

Фото без опису8 вересня 2022 року отримана відповідь від Сумської обласної військової адміністрації на звернення депутатів Середино-Будської міської ради стосовно перспектив розвитку закладів охорони здоров’я Середино-Будської громади.

Проєкт програми «Розвиток мережі медичних закладів Сумської області» запропоновано Міністерством охорони здоров’я України, яке, відповідно до Положення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 90), забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я та медичних послуг. Проєкт розроблено групою експертів на підставі аналізу показників діяльності закладів охорони здоров’я Сумської області, демографічних показників, стану здоров’я населення та реальних потреб у наданні медичної допомоги.

Проєкт, наданий Міністерством охорони здоров’я України, опрацьовано на засіданнях госпітальної ради Сумського госпітального округу (далі - Госпітальна рада) з урахуванням пропозицій від керівників закладів охорони здоров’я, а також ризиків, пов’язаних із прикордонним розташуванням області та можливостей транспортного сполучення.

Відповідно до критеріїв щодо кількості обслуговуваного населення (не менше 50 тисяч осіб) комунальне некомерційне підприємство «Середино- Будська міська лікарня» Середино-Будської міської ради не може бути віднесено до загальних лікарень. Але, проаналізувавши ризики щодо погіршення доступності медичної допомоги, пов’язані з можливостями транспортного сполучення та зважаючи на прикордонне розташування громади, заклад запропоновано в якості лікарні прикордоння, яка зможе забезпечити медичну допомогу в надзвичайних ситуаціях та в умовах повної автономії роботи на рівні не нижче «загальних лікарень», а це означає, що в Середино-Будській міській лікарні будуть збережені профільні відділення та відділення стаціонару.

Зазначене рішення схвалено членами Госпітальної ради.

Остаточне прийняття рішення щодо видів закладів охорони здоров’я, які входять до спроможної мережі госпітального округу можливе лише після визначення Кабінетом Міністрів України межі госпітальних округів та госпітальних кластерів, порядку їх визначення та функціонування, а також порядку визначення кластерних, надкластерних та інших видів закладів охорони здоров’я, що входять до спроможної мережі закладів охорони здоров’я госпітального округу, в установленому порядку відповідно до статті 16 Основ Законодавства України про охорону здоров’я.

КНП «Середино-Будська міська лікарня» є об’єднаним (єдиним) закладом, який надає первинну та вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу . У проєкті постанови КМУ « Про реалізацію програми медичних гарантій на 2023 рік» буде вимога щодо роз’єднання закладу на заклади з надання первинної та вторинної медичної допомоги у ІІ чи ІІІ кварталі 2023 року.

7 вересня 2022 року на виїзній нараді під керівництвом заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Олени БОЙКО, за участі виконуючого обов’язки начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації Анатолія КОТЛЯРА та депутатів Сумської обласної ради, яка відбулася в м. Шостка, було винесене питання про  збереження цілісності закладу і недопущення роз’єднання.

Чекаємо на результат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь