A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Про забезпечення населення Середино-Будської міської територіальної громади деревиною паливною під час осінньо-зимового періоду в умовах воєнного стану

Дата: 20.10.2022 10:41
Кількість переглядів: 173

Фото без описуУрядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 р. № 1075 «Про внесення  змін  до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу  внаслідок збройного конфлікту  на сході України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 04 жовтня 2017р.№ 769» (зі змінами). Прийняте Урядом рішення дасть можливість забезпечити і населення Середино-Будської міської територіальної громади деревиною паливною під час  осінньо-зимового періоду 2022-2023 роки в умовах воєнного стану.

Деревиною паливною відповідно до цього Порядку забезпечуються домогосподарства, розташовані і в Сумській області на територіях, прилеглих до зони проведення воєнних (бойових) дій, перелік яких затверджено наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Забезпечення деревиною паливною домогосподарств здійснюється у разі ненадання в житловому приміщенні комунальної послуги з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та невикористання природного газу або електричної енергії для індивідуального опалення.

На виконання  даної постанови Сумською обласною військовою адміністрацією видано розпорядження  голови обласної державної адміністрації–керівника обласної військової адміністрації « Про забезпечення населення територій, прилеглих до зони проведення воєнних (бойових) дій, деревиною паливною під час осінньо-зимового періоду в умовах воєнного стану», яке зареєстроване в Північно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції(м.Суми) 12.10.2022 за №47/476 та 47/477.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.10.2022 р. № 1139 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу  внаслідок збройного конфлікту  на сході України»  Сумській області на зазначені цілі затверджені кошти в загальній сумі 154,522 млн.гривень. Виділені кошти не забезпечують заявленої потреби домогосподарств  у деревині паливної.  Тому на території  Середино-Будської міської територіальної громади  520 домогосподарств будуть забезпечені деревиною паливною за рахунок субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетам.

Звертаємо увагу, що відповідно до пункту 6 Порядку безоплатного розподілу деревини паливної серед домогосподарств, затвердженого розпорядженням , першочергово  забезпечуються  домогосподарства, в яких зареєстровані або проживають : сім]ї військовослужбовців та членів  територіальної оборони Збройних Сил України; багатодітні сім’ї; неповні (очолювані одним з батьків) домогосподарства з дітьми; малозабезпечені домогосподарства з дитиною/дітьми;  особи з інвалідністю; лише непрацездатні особи. 

У зв’язку з цим, власники (наймачі) домогосподарств Середино-Будської міської територіальної громади, які опалюють свої будинки дровами ( не отримують субсидію та пільги на газове та електричне опалення)  для оформлення документів шодо  отримання деревини паливної звертаються до Середино-Будської міської ради кабінет № 1.4  м.Середина-Буда вул..Центральна,25( мешканці сіл до старости свого старостату) 20-21 жовтня 2022року з 8.00 до14.00  та  подають заявку .

Перелік документів,  що  додаються до заяви :

  • паспорт громадянина України ;
  • документ на право власності на житло,будинкова книга;
  • документ, що посвідчує та підтверджує її соціальний статус, на підставі яких особи включаються до списків осіб, домогосподарства яких будуть забезпечуватися деревиною паливною (з урахуванням права першочергового забезпечення).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь