A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Шановні мешканці Середино-Будської міської територіальної громади!

Дата: 26.10.2022 15:28
Кількість переглядів: 201

Фото без описуНа ваш розгляд та обговорення було винесено питання щодо перейменування вулиць та провулків нашої громади, у зв’язку з проведенням дерусифікації та  позбавлення наслідків колоніального радянського минулого.

На черговому засіданні  робочої групи з питань дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого при Середино-Будській міській раді були розглянуті методичні рекомендації, розроблені робочою групою з питань дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого при Сумській обласній військовій адміністрації.

Згідно цих рекомендацій список  назв вулиць та провулків, які підлягають перейменуванню, значно розширився.

Так, на території Середино-Будської міської територіальної громади для перейменування пропонується:

вулиці:  Севська, Суземська, Матросова, Л. Чайкіної, Гастелло, Гагаріна, Зерновська, Кооперативна, 40 років Перемоги

провулок Суземський, Зерновський, Кооперативний у м. Середина-Буда;

провулок Мічуріна в с. Чернацьке;

          вулиця Пушкіна в с. Рожковичі;

          вулиця Пушкіна в с.Кам’янка;

 

 Запрошуємо громадськість до участі у виборі нових назв для вказаних вулиць.

Пропозиції у письмовій формі можна надавати до загального відділу Середино-Будської міської ради (каб. 2.6) або на електронну адресу sbudagorsovet@gmail.com в термін до 15.11.2022 року.

 

Також доводимо до вашого відома питання, які потребують роз’яснення:

 

  • Чи потрібно терміново ставити нову відмітку про місце реєстрації у паспорті після перейменування населеного пункту/вулиці?

Після перейменування громадянин не повинен спеціально звертатись до органів Державної міграційної служби України, щоб зробити відмітку про нову адресу.

Такі зміни можна зробити, коли буде зручно - наприклад, по досягненні віку, коли до паспорта треба вклеїти нове фото, або під час зміни місця проживання.

Штамп із новою адресою у паспортному столі обійдеться відповідно до встановленого розміру державного мита.

Не потрібно спеціально змінювати правовстановлюючі документи на майно. Законодавство України не передбачає кінцевих термінів зміни документів у цьому випадку.

Зміна назви вулиці не є зміною місця проживання. Тому всі необхідні зміни в документи можуть бути внесені тоді, коли це буде зручно їх власникові. Наприклад, коли людина бажає змінити місце проживання - переїхати на іншу вулицю або в інший населений пункт.

Документи на право власності на квартири, будинки, земельні ділянки, будь-яке інше майно, у яких вказані старі назви, залишаються дійсними.

Зміни до них треба буде вносити, тільки якщо власник захоче вчинити нотаріальні дії із нерухомим майном- продати, подарувати або передати у спадок свою квартиру, будинок чи інше майно. У такому випадку в документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва.

Проте на вартості послуг нотаріуса це не позначатиметься: покупець і продавець платитимуть нотаріусу таку ж суму, як і в тих випадках, коли назва вулиці, населеного пункту не змінюється.

Чи потрібно спеціально міняти документи на автомобілі та номерні знаки?

Перейменування вулиці не є зміною фактичного місця проживання, а тому й не є підставою для обов’язкової перереєстрації транспортного засобу і внесення змін до техпаспорта автомобіля.

Його власник зможе зробити це, коли буде продавати або дарувати авто. На вартості процедури перереєстрації це не позначиться, жодних додаткових платежів не передбачено.

  • Чи зможуть громадяни оформити субсидію та проголосувати на виборах, якщо у паспорті залишилася стара адреса реєстрації?
  • Громадяни зможуть проголосувати на виборах і отримати субсидію.
  • Про зміни назв вулиць будуть повідомлені всі державні органи, а тому вони мають приймати документи як із новими назвами у адресах, так і зі старими.
  • Усі реєстри громадян мають бути приведені у відповідність до змін, певний час там паралельно «співіснуватимуть» старі й нові назви. Тому зміна назви в адресі не є підставою для відмови в отриманні субсидії.
  • Так само стара адреса у паспорті не може бути підставою не видавати виборцеві бюлетень. Дільничні виборчі комісії отримають списки вулиць, які були перейменовані, і зобов’язані видати бюлетені усім виборцям, які є у списках на цій дільниці.
  • Банки чи органи державної влади не мають права відмовляти громадянам у прийомі документів у зв’язку з перейменуваннями.
  • Законодавство України забороняє органам влади та підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності, у тому числі і банкам, відмовляти громадянам у разі їх звернення.
  • У разі розбіжностей назви вулиці, зазначеної у документах громадянина, з фактично перейменованою вулицею, посадова особа органу повинна самостійно перевірити факт перейменування вулиці (іншого об’єкту топоніміки), а у разі необхідності направити запит до відповідних органів.

Стосовно необхідності перереєстрації юридичних осіб у зв’язку з новою адресою.

  • Оскільки Закон не визначає кінцевого терміну для зазначених дій, зміни можна вносити тоді, коли для цього буде необхідність, наприклад, зміна керівника, власника чи виду економічної діяльності. У такому разі потрібно буде також вписати нову назву вулиці чи населеного пункту.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь