A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Увага небезпека!

Дата: 10.11.2022 10:25
Кількість переглядів: 109

Фото без опису01 листопада 2022 року о 20 год. 19 хв. на пункт звязку 11 Державної пожежно-рятувальної частини (м. С-Буда) надійшло повідомлення про пожежу в житловій квартирі. По прибуттю на місце пожежі працівниками пожежної частини було виявлено тіло власниці квартири. При з’ясуванні обставин пожежі було виявлено біля дивану на стільці огарок свічки, якою ймовірно господарка користувалась для освітлення кімнати під час відключення світла, що привело до виникнення пожежі та загибелі господарки.

Аварійні відключення електроенергії   - стали частим явищем в наших будинках, виробничих, офісних, складських будівлях і приміщеннях. Саме тому необхідно знати основні правила поведінки в таких ситуаціях і постаратися не робити помилок, які можуть призвести до трагічних наслідків.

 Якщо відключення застало вас вдома, то перше, що необхідно зробити - перевірити наявність світла в сусідніх квартирах, будинках. Якщо електроенергії немає тільки у вас - перевірте стан запобіжників або механізму аварійного вимкнення на панелі вашої квартири або будинку. У разі, якщо перевірка з'ясує, що проблема не в запобіжниках - акуратно перевірте стан електропроводки, що веде до вашій квартирі або будинку.

Необхідно відключити від електромережі все складне виробниче і побутове електрообладнання щоб уникнути виходу його з ладу при появі світла. Під час відключення не слід відкривати дверцята холодильника - його термозахисна ізоляція дозволяє ефективно зберігати низьку температуру протягом 20-24 годин після відключення електроенергії. Необхідно пам'ятати, що локальні аварії в електромережі не призводять до зникнення мобільного інтернет-з'єднання - вся необхідна інформація буде доступна вам на екрані смартфона або планшета.

Категорично не рекомендується під час аварійних вимкнень електроенергії:

  • здійснювати спроби самостійно виправити виявлені поломки в електромережі або обладнанні - це може становити небезпеку для вашого здоров'я і навіть життя;
  • підходити близько до проводів, що знаходяться на поверхні підлоги або які висять на невеликій висоті від нього - ви можете постраждати від крокової напруги;
  • не пробуйте самостійно прибрати гілки і дерева, що впали на лінії електропередач - це можна робити тільки після відключення лінії;
  • не намагайтеся проникнути на обгороджені території і в закриті приміщення електрощитових;
  • не вмикайте домашній генератор в житлових кімнатах - він виділяє під час роботи вуглекислий газ, що представляє небезпеку для здоров'я;
  • не залишайте свічки та прилади з відкритим вогнем без нагляду.

Пам'ятайте, що найголовніше правило будь-якої надзвичайної ситуації - не панікувати! Зберігайте спокій і дотримуйтесь інструкцій і рекомендацій.

 

Шосткинське районне управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь