A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

У СЕРЕДИНО-БУДСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО ЗАХОДИ ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Дата: 18.11.2022 14:45
Кількість переглядів: 121

 

До Дня української писемності та мови у закладах освіти і культури Середино-Будської міської ради проведено ряд заходів патріотичного характеру з утвердження української мови, як державної мови, національної ідентичності народу. Без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.

Вчителі Середино-Будського ліцею №1 Середино-Будської міської ради Сумської області приєдналися до акції «Плекаючи українське слово» та прочитали улюблені вірші українських поетів.

Учні й вихованці освітніх закладів привітали всіх в онлайн-класах: декламували вірші та вислови про мову класиків української літератури, взяли участь у виставках малюнків. Вихованці КЗ «ЦДЮТ» взяли участь у  Всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», дипломом  ІІІ ступеня за участь у заході нагороджено Кириєнка Владислава, вихованця гуртка «Паперова пластика», творча робота «Літак ЗСУ. Все буде Україна!», керівник Бутаєва Ольга Василівна.

11 листопада разом з усіма українцями наші земляки написали диктант Національної єдності. Цьогоріч до написання диктанту в читальній залі Середино-Будської дитячої бібліотеки-філіі долучилися працівники бібліотек м.Середина-Буда та начальник Шосткинського районного сектору №3 філіі ДУ "Центр пробації" в Сумській області Міцура К. Диктант для присутніх став не стільки нагодою перевірити свої знання з орфографії та пунктуації, а акцією єдності зі співвітчизниками.

Всім співвітчизникам бажаємо утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь