СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ СЕРЕДИНО-БУДСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 25.11.2022 12:35
Кількість переглядів: 113

Фото без описуЩорічно в четверту суботу листопада Україна, в тому числі і мешканці Середино-Будської міської територіальної громади, вшановують  пам’ять загиблих від Голодомору 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

Цьогорічна кампанія на вшанування пам’яті жертв Голодомору проходитиме під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!», а також «Пам’ятаємо Голодомор! Зупинимо геноцид!».

90 років тому попередники путінського режиму, приспішники Сталіна вчинили в Україні Голодомор, загубивши мільйони життів українців. Нині рашисти переслідують ту саму мету – геноцид Українського народу. За дев’ять місяців повномаштабної війни ми побачили: країна-агресор хоче знищити нашу ідентичність, культуру та мову. Щоб запобігти повторенню таких трагедій і злочинів минулого, маємо берегти пам’ять про тих, хто став жертвою, та боротися проти тих, хто продовжує злочини проти людства.

 Дії російської федерації геноцидного характеру проти українців – це не що інше, як пряме продовження політики російських більшовиків щодо знищення нашого народу.  Також слід зазначити, що наслідком злочинних дій путінської росії сьогодні є проблеми продовольчої безпеки у світі та загроза голоду в низці країн. Тому єдиним беззаперечним результатом триваючої боротьби добра і зла має стати перемога України та її союзників над деструктивним регресуючим утворенням в особі сучасної московської держави. Знаковою для подальшого розвитку світового співтовариства стане узгоджена спільна діяльність з метою припинення гібридної війни російського тоталітарного режиму проти цивілізованого світу, міжнародне засудження організаторів і виконавців обох цих злочинів, надання належної правової та політичної оцінки діям країни-агресора.

 Прошу мешканців громади  вшанувати пам’ять убитих голодом у Голодоморі 1921-1923, 1932 – 1933 і 1946-1947 років та долучитися до загальнонаціональної акції “Запали свічку пам'яті” і 26 листопада о 16.00 запалити свічку і залишити її на підвіконні своїх домівок у пам'ять про мільйони вбитих голодом українців.

З повагою,

Секретар Середино-Будської  міської ради                    Олег ЗАГОРСЬКИЙ

 

 

Голодомор 1932-1933 років в Україні 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь