СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ДІТЕЙ-СИРІТ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ЇХ ПРАВ НА ОСВІТУ

Дата: 06.01.2023 10:01
Кількість переглядів: 161

Фото без опису  05.01.2023 року начальник Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Середино-Будської міської ради Олена Алексейцева та начальник служби у справах дітей Середино-Будської міської ради Наталія Манушина провели робочу нараду, на якій підбили підсумки виконання у 2022 році  заходів із соціального захисту дітей, які залишились без батьківського піклування, та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Власне, розглядалось питання про виконання комплексної програми «Освіта Серединобудщини» в частині здійснення виплат, гарантованих державою, дітям з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які досягли 18-річного віку, та випускникам навчальних закладів. У 2022 році одноразову грошову допомогу отримали 4 дітей-сиріт, яки набули повноліття, та 8 дітей-сиріт, які закінчили заклади загальної середньої освіти громади у 2021 та 2022 роках. Також у порядку контролю узгодили список дітей, зазначеної категорії, для здійснення відповідних виплат у 2023 році. У бюджеті Середино-Будської міської ради на 2023 рік кошти для здійснення цих виплат передбачені.

Обговорили стан виконання заходів щодо реалізації прав на освіту дітей, які залишились без батьківського піклування, та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. Всі діти шкільного віку, які перебувають на обліку служби у справах дітей, освітніми послугами охоплені на 100%. Керівники закладів загальної середньої освіти уживають відповідних заходів щодо адаптації дітей серед однолітків, забезпечують контроль за відвідуванням ними занять (у 2022-2023 навчальному році – це дистанційне навчання), забезпеченням підручниками, шкільним приладдям, сприяють залученню їх до позашкільної та корекційної освіти


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь