A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Вшанування пам'яті Героїв Крут

Дата: 27.01.2023 12:19
Кількість переглядів: 94

Шановні мешканці Середино-Будської міської ради!

 

29 січня ми згадуємо події, відколи сталася битва під Крутами, що увійшла в пам’ять українського народу як символ патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. Цього дня ми вшановуємо героїв, подвиг яких демонструє безмежну любов до рідної землі, відповідальність за її долю та готовність стати на її захист.

Саме тоді,  українське військо, до складу якого входили й студенти-добровольці, дали відсіч у рази чисельнішій більшовицькій армії – тим самим затримавши ворога на декілька днів, що дало можливість урядові УНР вперше за понад 150 років добитися міжнародного визнання України на переговорах у Бресті.

Незважаючи на те, що бій під Крутами – невеликий епізод радянсько-української війни, котрий не мав вирішального значення, одначе у свідомості багатьох особливої ваги набув завдяки жертовності української молоді. Подвиг цих студентів-героїв назавжди залишиться у нашій пам’яті та в наших серцях.

І якщо ще донедавна спогад про них і вшанування їхньої пам’яті було для нас даниною історії, то сьогодні битва під Крутами – непересічна історична подія, приклад для сучасного покоління, яке відстоює незалежність Української держави у бойових діях  нашої країни. А ще – привід переосмислити історичні події та зробити висновки сьогодні.

На превеликий жаль, українці знову змушені давати відсіч військовій та інформаційній агресії, знову змушені обороняти власну незалежність ціною людських жертв. І знову майже через сотню років українські бійці демонструють надзвичайно високий патріотизм, повторюючи подвиг героїв під Крутами.

Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну. Віддаємо шану нашим захисникам, які сьогодні стоять на сторожі кордонів Української держави.

Щиро вірю: мир повернеться в Україну! Україна буде вільною, заможною європейською державою!

Вічна шана Героям!

Слава Україні!                                                      

З повагою,

секретар Середино-Будської  міської ради                Олег ЗАГОРСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь